På väg mot comeback – kan bli joker i kvalserien

 På väg mot comeback – kan bli joker i kvalserien

På torsdag startar kvalserien. Då kan en riktig kvalseriejoker göra comeback i Huddinges försvarslinjer.
– Jag har haft som mål att komma tillbaka senast till kvalserien, säger Jesper Eriksen.

Den åttonde oktober, i Huddinges bortamöte med nykomlingen Tyresö/Hanviken i östra seriens sjätte omgång hade hela säsongen kunnat vara över. Jesper Erikson hade maximalt oflyt, fastnade i isen i en märklig situation och tvingades lämna rinken med en illa sargad fotled. Det blev operation, gips och en lång vila för den skicklige backen.

– Jag gick på kryckor, det tog tre månader innan jag ens fick stödja på benet. Det var inte förrän i slutet av januari som jag fick försöka gå igen och då testade jag på is ganska direkt, berättar Eriksen.

– Det har varit en tuff period. Det tog ett tag att acceptera det, men sen har jag kämpat på med rehab.

Den första kontakten med is efter den långa skadefrånvaron blev inte heller någon direkt klang- och jubelföreställning.

– Då kändes bara som att, jag vet inte om det här kommer gå alls i år, det kändes som att benet bara hade någon sorts bihang därnere.

– Men sen blev det bättre och förra veckan kändes det att det här kanske kan gå, det kommer inte bli helt hundra i år, men jag kanske kan vara med och föröka bidra lite.

 

Skjuta ner Troja
Kommer Eriksen till spel blir han en joker för Huddinge. I kvalserien ifjol var han en av Troja/Ljungbys hjältar när klubben tog klivet upp i Hockeyallsvenskan. Ett Troja som nu kommer stå på andra sidan röd i kvalserien.

– En av morötterna för mig har varit att det skulle vara kul att möta Troja i en kvalserie, konstaterar backen.

– Det blir intressant, jag har knutit starka band till majoriteten av laget, jag vet inte riktigt hur jag kommer reagera. Men jag kan deras spel innan och utantill och känner att jag vet vad de går för. Kommer Troja upp i nivå då klarar de sig.

Troja pallade slutligen pressen ifjol, i år måste de göra det igen. Till skillnad från Huddinge som inte går in i kvalserien med riktigt samma press på axlarna.

– Vi hade stort tryck på oss förra året, det var nu eller aldrig kändes det som, jag vet inte vad som hade hänt om vi inte gått upp. I Huddinge har vi inte samma press på oss utifrån, vi slår lite ur underläge. Vi har inte vunnit någon Hockeyettan-final utan det är Borlänge och Västerås ska ju upp igen.

Om Eriksen kommer till spel redan till kvalseriepremiären mot Borlänge, senare under serien eller inte alls är i nuläget oklart, men ett faktum kvarstår. Han säger att det inte är några ”hard feelings”, men han fick inte förlängt kontrakt med Troja när de gick upp i Hockeyallsvenskan. I sista omgången möts Troja och Huddinge i Ljungby.

– Det vore inte helt fel att skjuta ner dem, skrattar den potentiella kvalseriejokern.

Mikael Mjörnberg

Journalist, skribent, proffstyckare