Förklaringen till trängseln i båset

 Förklaringen till trängseln i båset

Köping spelade bländande hockey och kopplade greppet om förkvalserien mot Vännäs i torsdags, men den största snackisen blev kanske hemmalagets bås där en lång rad ledare trängdes.
– Har man bara tydliga arbetsbeskrivningar är det inga problem, säger tränaren Daniel Eriksson.

Det såg ganska komiskt ut när det som mest stod nio personer bakom Köpings bänk i samband med förkval-matchen hemma mot Vännäs. Något som förundrat diskuterades i sociala medier under kvällen. Köping-tränaren Daniel Eriksson blir munter när det först på tal.

– Jag noterade att det snackades en del om det där…

Men att så många radade upp sig och skapade den lustiga synen hade sin logiska förklaring. Förutom tränare Eriksson, hans två assisterande coacher, en lagledare och två materialförvaltare fanns personer som inte ingår i ledarteamet vid båset.

– Det var en sjukvårdare och två fotografer också. Det finns ingen annan bra plats för dem att stå för att kunna ta bra bilder, det är av hävd så här att de får stå i kanten av vårt bås, förklarar tränaren.

På tv-bilderna såg det ut som att det var ganska trångt…
– Det är jättemycket rum bakom bänken så det blir inte trångt, hade det blivit det hade vi fått börja kapa. Har man bara tydliga arbetsbeskrivningar är det inga problem.

Uppenbarligen störde det inte för Köping gjorde en lysande match och kunde besegra Vännäs med 3-1 och på så vis skaffa sig matchboll inför eftermiddagens returmöte på norrgängets hemmabana. Faktum är att Köping såg ut mer som ett Allettan-lag än som ett gäng som just gnuggat fortsättningsserie.

– Vi har gått framåt jättemycket under säsongen och kommit en väldigt lång väg från försäsongen till var vi är idag. Vi börjar närma oss där vi får ut max av spelarna och har blivit lite bättre under hela säsongen.

Hade det blivit samma utveckling om ni snubblat er till Allettan?
– Det tror jag inte. Jag tror att det har varit bra för mitt lag att spela fortsättningsserien. Vi har i lugn och ro kunnat utveckla vårt eget spel och lärt oss att vinna. Det är den känslan vi har med oss in i playoff-spelet nu.

– Det har varit en fördel att spela i fortsättningserien, i Allettan hade vi garanterat fått spela mer försvarsspel och då hade vi väl varit bra på det, men jag tycker att vi spelat bra försvar i två år. Nu har vi istället fått spela en hel del med puck och jobba med offensiven.

Om offensiven skördar ännu en framgång i eftermiddag återstår att se. Precis som hur många personer som infinner sig bakom Köpings bänk i Vännäs ishall.

Mikael Mjörnberg

Journalist, skribent, proffstyckare