Sportchefen inför deadline: ”De behöver inte ringa oss”

 Sportchefen inför deadline: ”De behöver inte ringa oss”

Med bara några få dagar kvar till transferdeadline går telefonlinjerna varma i klubbarnas jakt på förstärkning inför slutspurten. Men de som ringer till Väsby kan vänta sig ett tydligt svar.
– De behöver inte ringa Väsby, säger sportchefen Tom Tärnström.

Stockholmsklubben befinner sig i en knivig sits. Med fem matcher kvar att spela i Allettan har laget sju poäng och elva mål upp till Visby/Roma på rätt sida playoff-strecket. En situation som ser ganska mörk ut, men som samtidigt inte är helt omöjlig att reda ut.

– Skulle jag börja sälja av spelare när vi ändå har en teoretisk chans, oavsett hur liten den är, skulle det kännas som att sända helt fel signaler, konstaterar sportchefen Tom Tärnström.

– Vi har tittat lite på det och om resultaten går som de bör, alltså inte som vi vill utan som de bör med tanke på vilka lag som är inblandade, så ser det ut som att seger i tre av fem kan räcka och seger i fyra av fem borde räcka.

Men det är trots allt en ganska ordentlig uppförsbacke Väsby har att jobba i med tanke på det tunga skadeläget där man bland annat tvingats klara sig utan profiler som Christian Holmblad, Felix Fjällkeborn och Lubomir Fetkovic.

– Det är klart att det är en negativ trend som ska brytas och skadeläget är en parodi, jag har inte så mycket spelare att sälja, skrattar sportchefen.

Men givetvis har hugade spekulanter noterat förutsättningarna och hört av sig i jakt på förstärkning inför eventuellt kommande kval.

– Tre, fyra klubbar har ringt och frågat om spelare, både från ettan och tvåan. Men så länge vi har något kvar att spela för är det noll procent aktuellt.

– De behöver inte ringa Väsby.

Mikael Mjörnberg

Journalist, skribent, proffstyckare