Finsk förstärkning i jakten på serieseger

 Finsk förstärkning i jakten på serieseger

Chansen att vinna serien och avancera till Hockeyettan-finalen finns i allra högsta grad för Vimmerby, nu förstärker laget med en finsk center.

23-årige Viljami Wacklin hämtas från Kiekko-Vantaa i den finska Mestis-ligan och lirar med Vimmerby resten av säsongen.

– Vi har jobbat på det här ett tag nu och skönt att det äntligen är klart. Det är en offensiv center med ett bra spelsinne och vi hoppas att han kommer att bidra med en del poäng. Han har inte riktigt blommat ut i Mestis, men vi har fått mycket goda vitsord från våra finska kontakter om att han har potentialen att vara toppcenter i den ligan. En intressant spelare som vi hoppas ska kunna bli tongivande i vår miljö, säger Vimmerbys portchef Daniel Stolt i ett pressmeddelande.

Mikael Mjörnberg

Journalist, skribent, proffstyckare