Ingen avstängning efter omdiskuterade tacklingen

 Ingen avstängning efter omdiskuterade tacklingen

Smällen mellan Hudiksvall och Kristianstad i helgen blev minst sagt omdiskuterad, nu har den granskats.

Niklas Lindmark tacklade Sonny Karlsson stenhårt och åsikterna har minst sagt gått isär kring om det var fult eller bara olyckligt. Nu har disciplinnämnden granskat tacklingen och bestämt sig för att inte ge Lindmark någon ytterligare påföljd. Han stängs av en match på grund av att domaren utdömde match penalty, men mer blir det inte.

– Det står också i disciplinnämndens yttrande att det inte var någon ojuste tackling. Men domaren dömde efter vad han upplevde just då och då blir den en match automatisk avstängning. Vi kan inte göra någonting åt det utan det är spelets regler, säger Hudiksvalls sportchef Per Langer till Hela Hälsingland.

Mikael Mjörnberg

Journalist, skribent, proffstyckare