Domarna har stängts av efter flagranta missen

 Domarna har stängts av efter flagranta missen

Väsby fick ett mål godkänt mot Hammarby som inte borde ha varit mål, nu får matchens domartrio vila sig från hockey en bra stund. De har stängts av till mitten av november.

Det var i samband med en avvaktande utvisning i mötet mellan Väsby och Hammarby den 30 september som hemmalaget tilläts göra ett mål som aldrig borde ha blivit godkänt. En misslyckad Hammarby-pass studsade på en Väsby-spelare och in i mål, men enligt reglerna får pucken inte vidröra en spelare i laget som har en avvaktande utvisning på sig innan den går i mål. Då ska målet dömas bort, men så skedde inte.

I början av den gångna veckan beslutade därför ledningsgruppen för förbundsdomarna i serien att domartrion från matchen får ta en paus. De kommer inte att tilldelas några fler matcher i Hockeyettan under innevarande tillsättningsperiod som sträcker sig fram till och med den 8 november.

”Vid matchen Väsby IK HK – Hammarby IF IF lördagen den 30 september begicks ett flagrant regelfel som innebar att Väsby fick göra ett mål som inte borde ha godkänts. Väsby vann i slutändan matchen med uddamålet och Hammarby har lämnat in en protest. Vi hanterar inte protestärenden, men vi har att ansvara för domarinsatsen”, skriver ledningsgruppen i beslutet.

Mikael Mjörnberg

Journalist, skribent, proffstyckare

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *