De lämnar in protest efter märkliga målet

 De lämnar in protest efter märkliga målet

När Väsby 4-3-besegrade Hammarby på lördagskvällen blev ett märkligt mål helt matchavgörande, nu lämnar Hammarby in en protest.

Det var i den tredje perioden som Väsby-spelaren Felix Fjällkeborn drog på sig en avvaktande utvisning. Hammarby tog således ut sin målvakt för att spela en man mer, men det ville sig inte bättre än att en Bajen-passning träffade just Fjällkeborns klubba och studsade in det övergivna målet. Väsby-anfallaren blev därmed både målskytt och utvisad i samma sekvens efter att domarna konfererat och valt att godkänna målet.

Ett mål som då innebar 4-1 till Väsby och i slutändan blev helt avgörande i 4-3-segern. Det får Hammarby att rasa och nu lämnar klubben in en protest. Man anser att målet aldrig borde ha godkänts.

”Hammarby kommer att lämna in en protest i efterhand, då vi anser det vara ett felaktigt beslut med hänvisning till regel 114 i i regelboken som säger att mål under avvaktande utvisning endast ska godkännas ”om icke felande lag spelar pucken i eget mål utan inverkan från felande lag””, skriver man på sin hemsida.

Mikael Mjörnberg

Journalist, skribent, proffstyckare

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *