Doldisen som plötsligt fått löd i klubban

 Doldisen som plötsligt fått löd i klubban

För det mesta jobbar han i det tysta, men den här försäsongen har Skövde-backen Albin Andersson plötsligt klivit fram som målskytt.
– Jag hoppas att flytet håller i sig, konstaterar han ödmjukt.

Offensivt fanns det betydligt mer att önska av både Mariestad och Skövde i derbymatchen som knöt ihop första kvällen av Ica Oxen Cup. Men i avsaknad av leverans från forwardslinjerna tilläts andra kliva fram.

De två senaste säsongerna har Skövde-backen Albin Andersson spelat 78 matcher utan att skjuta ett enda mål, nu har han lyckats näta två matcher i rad. Först hemma mot Tingsryd helgen som gick, ikväll genom att skjuta 2-2-pucken i powerplay. Dessutom var han i allra högsta grad inblandad i förspelet innan Oskar Back kunde skjuta 3-2 med ynka tio sekunder kvar.

Visst det är bara försäsong, men ändå värt att notera.

– Det är skönt när de går in, log 24-åringen med hela ansiktet efteråt.

– Jag är till största delen defensiv, men det är alltid kul att vara med framåt. Jag vill spela så mycket som möjligt men det kvittar om det är powerplay eller boxplay eller fem mot fem.

 

En doldis
Annars är Andersson urtypen för en doldis. En back som kommer till arbetet varje dag, som kämpar och krigar och gör det som önskas av honom och som sedan kan pusta ut efteråt utan att någon gör särskilt mycket väsen över det.

– Det är väl det jag är lite känd för, att göra mitt jobb i det dolda, jag syns inte så mycket men det är alltid kul att synas också ibland.

Med sina 24 år är han äldst i säsongens backupställning och går in på sin sjätte raka säsong i a-laget.

– Man får ju mer och mer rutin ju äldre man blir, det har blivit några år så man vet hur det funkar. Jag får ta lite mer ansvar och visa vägen för de yngre grabbarna.

Men vad är drivkraften bakom att kriga på i det tysta?
– Att knäppa Mariestad på näsan så klart.

Efter en skön derbyseger var det svaret givetvis ganska självklart. Försäsong eller ej.

Mikael Mjörnberg

Journalist, skribent, proffstyckare

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *