”Jag tycker jag har bevisat vad jag kan i ettan”

 ”Jag tycker jag har bevisat vad jag kan i ettan”

Siktet är ställt mot Hockeyallsvenskan, men inte till vilket pris som helst. Snajpern Viktor Lennartsson kan lika gärna bli kvar i Tranås.
– Om man får spela, två, tre minuter per match, hur mycket utvecklas man då?, säger han.

Den på ettan-nivå vid det här laget synnerligen etablerade målskytten har slagit sig ner hemma i Karlstad över sommaren och funderar som bäst över framtiden.

– Jag har ingen brådska just nu, konstaterar han.

– Jag tycker jag har bevisat vad jag kan i ettan och är öppen för ett större uppdrag. Man måste sträva framåt och jag känner att jag är redo för det.

Ett större uppdrag skulle så klart kunna vara en chans i Hockeyallsvenskan, men inte under vilka premisser som helst.

– Jag vill inte bara ta ett lag bara för att det är allsvenskan, utan för att känna att jag får ett förtroende, förklarar Lennartsson.

Han tar en före detta Tranås-spelare som exempel.

Johan Eriksson fick chansen av Tingsryd och han tog den. Det är klart jag skulle kunna ta ett jobb och spela i en fjärdeline, men det är inte den spelaren jag är. Om man får spela, två, tre minuter per match, hur mycket utvecklas man då?

Skulle dealen bli sådan ligger det förmodligen närmare att ta chansen i ett av ettans riktiga topplag eller för den delen, fortsätta i Tranås.

– Jag trivdes skitbra i Tranås. De var lojala mot mig, Frasse (Stefan Fransson /förf,anm) är en grym sportchef, det man fick lovat fick man också, det var inga tomma ord. Blir det den södra ettan så lutar det mot Tranås.

Efter en sylvass grundserie gick det troll i Lennartssons målskytte efter jul. Efter målkanonaden säsongen 15/16 slutade han på sammanlagt 14 kassar 16/17.

Hur känner du att dina aktier står sig efter säsongen som gick?
– Jag tror aktierna ändå är starkare nu. Jag vann målligan innan jul och hade nästan fler lägen efter än innan jul, ibland går det stolpe ut, det blev mentalt, men jag skapade ändå mycket.

– Jag tänker inte grotta ner mig i det utan hoppas att folk kan se helheten och inte bara stirra på eliteprospects-siffror.

Mikael Mjörnberg

Journalist, skribent, proffstyckare

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *