Agenten svek – nu drar forne ettan-liraren till Frankrike

 Agenten svek – nu drar forne ettan-liraren till Frankrike

Med gedigen Hockeyettan-erfarenhet och en poängsuccé i division 2 i ryggen drar forwarden Emil Andersson iväg på karriärens största äventyr nästa säsong.
– Jag tror det kan bli en chock, säger han om det väntande spelet i Frankrike.

Efter sju raka säsonger lämnade forwarden Emil Andersson Grästorp efter säsongen 14/15 och hade en ny klubb klar. Men det sket sig.

– Jag hade en klubb klar, men sen rann det ut i sanden. Agenten jag hade då slutade svara och satte mig i skiten, sedan dess har vi inte hörts, berättar han.

Då blev det ett kort gästspel (39 poäng på 12 matcher) hemma i division 3-gänget Tidaholm innan en sejour med hårdsatsande division 2-gänget Trollhättan (49 poäng på 49 matcher) tog vid. Men nu är det dags för något helt annat. 28-åringen har gjort klart med Chambéry i den franska tredjeligan.

– Det är väl egentligen något jag funderat på ända sedan jag lämnade Grästorp, att det vore kul att testa något nytt. Jag ser det som ett äventyr, ett sätt att samla på sig mer erfarenheter.

Chambéry lirar med en festlig elefant på bröstet och kom säsongen som gick fyra i en serie där motståndarna kommer från ställen som Montpellier, Marseille och Toulouse, men vad som egentligen väntar har forwarden ingen aning om.

– Jag vet inte vad som väntar hockeymässigt, jag tror det kan bli en chock. Det är nog inte lika uppstyrt med styrspel och så där som det är här.

– Som jag har förstått de har de fem importer och de flesta spelar importkedjorna mot varandra, jag tror att vi ska vara den kedjan som ska producera.

Hur det än blir kommer det bli nya erfarenheter för den forne ettan-spelaren.

– Jag ska ta franskalektioner när jag kommer ner, jag kan inte ett ord, men jag får uppleva något nytt.

Mikael Mjörnberg

Journalist, skribent, proffstyckare

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *