”Jag har nog inte gått obemärkt förbi”

 ”Jag har nog inte gått obemärkt förbi”

Karriären kan vara över, eller…
– Min framtid har aldrig varit mer oklar, konstaterar tuffingen Fredric Larsson.

Han startade i Färjestad, utvecklades i Brynäs juniorled, draftades av Philadelphia, slog sig fram under en säsong i den nordamerikanska juniorhockeyn (mer om den resan kan ni höra här) och har de tre senaste säsongerna i tur och ordning representerat KRIF, Södertälje och Hudiksvall i Hockeyettan. Men sen då?

– Jag och min agent har brutit avtalet, meddelar den fysiske backen.

– Jag tänker ingenting, det får bli som det blir. Jag kommer inte leta aktivt. Klubbarna får väl ta kontakt om de vill ha mig och är det ingen som vill det är det helt okej med mig. Jag känner noll stress.

Kan det innebära att du inte fortsätter spela alls om det inte kommer något bra anbud?
– Blir det inget kanske jag lägger ner helt och hållet, men det är svårt att ta ett sådant beslut också, jag håller alla dörrar öppna och kan sitta till augusti och vänta.

22-åringen har för tillfället slagit sig ner och jobbar i Stockholm.

– Jag känner mig trygg i hur saker ser ut. Det ska stämma allting, jag tänker inte lämna det jag har nu för någon skit. Blir det inget är det bara att acceptera det, konstaterar han.

Men med tanke på framfarten på isen de senaste säsongerna är det nog trots allt ganska troligt att det rings ett eller annat samtal till den pratglade värmlänningen.

– Jag tror de flesta i Hockeyettan vet vem jag är, jag har nog inte gått obemärkt förbi.

Mikael Mjörnberg

Journalist, skribent, proffstyckare

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *