”De fick veta att det kommer bli tufft – att vi inte kommer vika ner oss”

 ”De fick veta att det kommer bli tufft – att vi inte kommer vika ner oss”

En fartfylld drabbning mellan två lag som verkligen ville anfalla. Känslor som sprutade och så ett avslutande storgruff efter slutsignal. Playoff-hockey blir knappast mycket bättre än vad den var mellan Asplöven och Mariestad.
– Det är som det ska vara, säger skaraborgarnas retsticka Filip Thörnqvist.

Spelet böljade fram och tillbaka och att det inte blev mer än 2-1 till Asplöven i den första ronden av playoff 2 kan främst tillskrivas lysande målvaktsspel från båda håll. Men sevärd anfallshockey i all ära, det var fysiken och känslorna som satte extra guldkant på tillställningen. Inget av lagen klev åt sidan och det smällde ordentligt i planket, tjattrades och knuffades vid i stort sett varje avblåsning.

Mitt i smeten givetvis Mariestads lagkapten, tillika främste retsticka, Filip Thörnqvist.

– Jag vill vinna till vilket pris som helst och det finns sådana spelare i motståndarlaget också, då blir det grinigt, konstaterar han dagen efter förlusten.

– Det är klart man försöker få dem ur balans och visa att det är vi som bestämmer, men det vill de också och då blir det gruff och att man munhuggs en del. Det är då vi spelar som bäst, när vi är där hela tiden, inne i skiten.

Som ett brev på posten kom också ett större tjafs efter att Asplöven rett ut stormen och slutsignalen ljudit. Ett bra gäng spelare från båda lagen dröjde sig kvar på isen och bröstade upp sig mot varandra. Vem som befann sig i uppgörelsens centrum kan ni ju gissa.

– Det som hände där, det hör till och så ska det vara. Båda lagen ville vinna, det är inga konstigheter. Det blir nog så i returen imorgon också, konstaterar Thörnqvist.

Det såg ut som att du hade mycket att säga dem…
– Jag fick växla mellan svenska och engelska, det var mycket att hålla koll på. De fick veta att det kommer bli tufft, vi visade att vi inte kommer vika ner oss.

Kan du inte finska?
– Nej det är dåligt med det, det kanske man borde lära sig? Det hade varit lättare med norska.

Men en uddamålsförlust till trots, det är ett gäng skaraborgare vid ganska gott mod som flyger hem från Haparanda ikväll för att ladda inför lördagens returmöte.

– Det var en match som hade kunnat sluta hur som helst. Vi åker hem med en go känsla ändå, vi har alla förutsättningar att vända det här. Det är klart att det är surt att förlora, men det är bara en period som är spelad och vi ska se till att det blir tre.

Mikael Mjörnberg

Journalist, skribent, proffstyckare

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *