Här är övergångarna vid transferdeadline

 Här är övergångarna vid transferdeadline

Det närmar sig den 15 februari med stormsteg och i många klubbar jobbas det febrilt för att göra de sista finputsningarna av truppen inför kommande kvalspel. Transferfönstret har stängt, här samlar vi alla sista-minuten-övergångarna, även de som offentliggörs lite i efterhand. (uppdateras kontinuerligt, missa inte att scrolla neråt för nyheter hos redan inlagda lag, senaste i rött)

GRÄSTORP
In
* Grästorp säkrade playoffplatsen och passade på att kröna onsdagen med att spetsa truppen genom att plocka in forwarden Kim Persson från Köping.

BRUNFLO
In
* Klubben valde att rusta ordentligt inför stundande kval för att hänga kvar i Hockeyettan och hämtade in fem man. Niklas Wahlgren, Niklas Nilsson, Felix Nilsson, Robin Sidèn och Victor Vängman är samtliga klara för klubben.

HAMMARBY
Ut
* Backen Felix Lundqvist lämnar backen för att istället förstärka satsande Kiruna AIF i slutet av säsongen.

SK LEJON
Ut
* Målvakten Julius Toivola lämnar Skellefteå-klubben och förstärker Kiruna AIF i säsongsavslutningen.

SUNDSVALL
In
* Sundsvall förstärker upp backsidan och knöt innan deadline till sig backen Jesper Alasaari som den här säsongen representerat så väl Kristianstad som Kumla.

SURAHAMMAR
In
* Sura kommer att tvingas kvala sig kvar i Hockeyettan i år igen och såg därför till att förstärka ordentligt vid deadline. Rutinerade anfallaren Fredrik Orrsten gör comeback, forwarden Jakob Forslund ansluter från KRIF och från formstarka Enköping hämtar Surahammar de vassa anfallarna Oscar Pettersson och Kevin Weiskog. Dessutom är Köping-målvakten Christoffer Hanning klar för kvalet med Surahammar.

VIMMERBY
In
* Det slutade med en forward för Vimmerby inför deadline, den skicklige anfallaren Pontus Gulldén lämnar avsågade Hanhals för spel med smålänningarna det bekräftas för både DV och Vimmerby Tidning.

KRIF
In
* Blekinge-gänget förstärker med den oömme forwarden Kalle Hult som hämtas från Tyringe. Det uppger Blekingesport.

* KRIF gör dessutom ytterligare en värvning från Tyringe då man plockar in den duktige tekaren Christoffer Rasch.

KIRUNA
Ut
* Kirunas säsong tar slut till helgen och nu står det klart att Jacob Tenemyr blir nästa spelare att lämna klubben, forwarden återvänder till moderklubben Västervik och kommer således avsluta säsongen i Hockeyallsvenskan.

LINDLÖVEN
In
* Lindlöven förstärker på målvaktssidan genom att låna Jonathan Frykholm från Örebros J20-lag berättar Lindenytt. 19-åringen dubbelskrivs och kan därför representera Hockeyettan-klubben resten av säsongen. Han får chansen mellan stolparna redan ikväll.

NACKA
In
* Nykomlingen Nacka kommer tvingas till kval och väljer att förstärka truppen inför den utmaning som väntar. Det gör man genom att plocka in amerikanen Kevin Ray som den här säsongen svarat för 27 poäng (13+14) på 31 matcher i division 2 med Osby. Det berättar NSK.

FORSHAGA
In
* Värmlänningarna är skadedrabbade och lånar 18-årige forwarden Oskar Steen från Färjestad berättar NWT. Först och främst gäller det för onsdagskvällens match, huruvida han blir kvar även efter deadline är oklart.

TEG
Ut
* Den kanadensiska forwarden Alex Germano lämnar Teg som redan säkrat sitt kontrakt i Hockeyettan inför kommande säsong och kommer istället att avsluta i Boden som satsar mot ett avancemang till Hockeyettan.

* Målvakten David Lindgren och backen Adam Berglin har tränat med Björklöven under säsongen och registreras nu för den Hockeyallsvenska klubben inför slutfasen av säsongen.

VÄSBY
Ut
* Lagets poängkung Calle Åsell lämnar inför slutspurten av Allettan för att fortsätta säsongen i Hockeyallsvenskan med Västervik. Det berättar Allehanda.se.

* Allsvenska Almtuna kontrakterar forwarden Lubomir Fetkovic för att kunna lyfta in honom i truppen vid behov. Han kommer dock tillsvidare att vara kvar i Väsby på lån.

NYBRO
In
* Backen Alberts Ilisko bröt sitt kontrakt med Tyringe och återvänder till Nybro.

* Forwarden Kim Runermark lämnar Kristianstad och ansluter istället till Nybro Vikings för resten av säsongen.

* Nybro väljer också att förstärka sin försvarssida genom att värva in backen Martin Jonsson från Arboga.

Ut
* Kim Tallberg har sökt kontrakt i allsvenskan förr men gått bet och blivit kvar i Nybro, men nu lämnar lagets främste poängmakare som gjort klart för spel i Hockeyallsvenskan med Vita Hästen.

KRISTIANSTAD
In
* Forwarden Marcus Sirén lånas ut till det hårdsatsande Skåne-laget från Mora i Hockeyallsvenskan resten av säsongen. Han debuterade med att skjuta två mål mot Lindlöven i helgen.

* När det stor klart att Tyringe spelat klart för säsongen valde Kristianstad att agera och stärkte upp sin backsida genom att plocka in försvararen Viktor Wahldén sent på onsdagskvällen.

Ut
* Forwarden Kim Runermark lämnar Kristianstad och ansluter istället till Nybro Vikings för resten av säsongen.

HUDIKSVALL
Ut
* Som tidigare meddelat lämnar Lars Lundin Glada Hudik på grund av jobbsituationen i Stockholm. Enligt uppgifter har Huddinge visat intresse för att knyta honom till sig.

ÖSTERSUND
In
* Klubben lånar forwarden Henrik Eriksson från Mora i jakt på offensiv spets.

TROJA/LJUNGBY
In
* Troja värvade Mikael Johansson från seriekonkurrenten KRIF nyligen och ynglingen har inte väntat med att presentera sig, på två matcher för Ljungby-laget har han redan hunnit skjuta två mål.
* Ljungby-klubben stärker upp på forwardssidan genom att plocka ”hem” Mikael Roslund från Tyringe. Dessutom lockades man i sista stund knyta till sig succébacken Max Lindroth från Hanhals.

PITEÅ
In
* Topplaget i Allettan Norra har plockat in den rutinerade danske anfallaren Jannik Karvinen som anslutit på lån för resten av säsongen från Rødovre Mighty Bulls.

Mikael Mjörnberg

Journalist, skribent, proffstyckare

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *