Inför seriefinalen: ”Jag hoppas det blir tjurigt”

 Inför seriefinalen: ”Jag hoppas det blir tjurigt”

Två haussade topplag. Två gäng med sju raka segrar i ryggen. Förutsättningarna blir knappast häftigare än inför onsdagens seriefinal mellan Troja/Ljungby och Kristianstad.
– Det är definitivt en nyckelmatch, konstaterar smålänningarnas retsticka Alexander ”Flash” Lindqvist Hansen.

Så här långt har Troja/Ljungby och Kristianstad varit i en klass för sig i den södra Allettan. De två storheterna har radat upp sju raka segrar vardera och gjort ett ryck i tabelltoppen. På onsdagskvällen möts de äntligen, i Ljungbys nya fina arena.

En segersvit kommer att spricka.

– Det blir extra laddat i och med tabelläget, säger Lindqvist Hansen.

– Det blir lite la grande finale eller vad man ska kalla det. Det är kul att det är så tight och att det inte bara är ett lag som sticker iväg. Jag har funderat på det och det känns som att gör båda lagen vad de ska i serien så kommer matcherna mot varandra vara det som avgör. Det är definitivt en nyckelmatch i racet, även om alla matcher naturligtvis är viktiga. Man har inte råd att förlora en match.

I den södra grundserien var det Troja som avgick med segern i båda mötena (5-2 borta och 3-2 hemma), hur mycket det påverkar inför onsdagens drabbning är svårt att säga.

– Det är möjligt att vi har ett litet mentalt övertag, men jag tror inte de stirrar sig blinda på att de har två förluster mot oss. Det har varit grymt jämna matcher, slappnar man av i fem minuter kan det stå 0-2 på tavlan.

 

”Hoppas det blir tjurigt”
Men den lille ettrige anfallaren har helt klart för sig vad som krävs för att det ska bli en tredje rak viktoria mot skåningarna i den haussade seriefinalen.

– Man måste ha ett djävulskt tålamod och bara tugga på och göra det som man är där för att göra. Som i mitt fall, jag är en checking-spelare så jag ska åka mycket skridskor och inte åka och göra finter på blålinjen.

– Jag själv känner att när det blir den här typen av matcher, då höjer jag mig. Det passar bra för min del, jag vet vad jag ska göra, vilka jag ska köra på och skrika lite extra på.

Vilka är det du ska köra på och skrika lite extra på?
– Det vet jag inte om jag vågar säga, men de vet nog själva ganska väl vilka de är som kommer få höra mycket efter tidigare matcher.

Tror du att det blir tjurigt?
– Jag hoppas det blir tjurigt, jag ska försöka se till att det blir det, men utan att det går över styr. Det ska vara känslor, det brukar inte vara så svårt att få igång det.

Med de förutsättningarna kan seriefinalen knappast bli annat än en fröjd för publiken. Bågen är spänd…

Mikael Mjörnberg

Journalist, skribent, proffstyckare

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *