Målvakten missar den ultimata revanschmatchen

 Målvakten missar den ultimata revanschmatchen

I våras blev målvakten Johan Berge under uppmärksammade former petad från storsatsande Östersund. Nu är han klar för en comeback hos rivalen Brunflo som möter just ÖIK på fredag.
– Det hade varit jäkligt kul, men det är helt uteslutet, säger 31-åringen om att spela den matchen.

Trots en lång rad säsonger i klubben och ett framträdande målvaktsspel som vann matcher åt laget fick Johan Berge (till höger på bilden) inte vara kvar i Östersund inför den här säsongen. Moderklubben, tillika lokalrivalen, Brunflo satte då in en stöt och gick fram med charmoffensiven för att få den 31-årige målvakten att skriva på, men gick bet den gången.

Men trägen vinner, vid en presskonferens tidigare i veckan kunde Brunflo glatt presentera Johan Berge som klar för resten av säsongen.

– Det har ju gått ett tag nu och man har blivit lite sugen, konstaterar burväktaren.

– Vi pratade i somras men efter det sista surret då har vi inte haft kontakt, men nu gjorde de väl en chansning igen. De hörde av sig igen förra veckan och då hade vi ett snack och jag kände att det skulle vara kul att köra.

Målvakten ser comebacken i Brunflo som ett sätt att få knyta ihop karriärsäcken på ett roligare sätt än hur det slutade i Östersund.

– Största anledningen nu är att jag får vara med och göra det här i två månader. Det blir lite speciellt att komma tillbaka till moderklubben och få avsluta på mitt eget vis. Det känns som att det är mycket värt.

Det är så du ser det, som att det här blir en avslutning av karriären?
– Den här säsongen är det enda som vi har pratat om, jag vet inte de kanske har tänkt sig mer, men för mig känns det som att det här är en avslutning.

 

Uteslutet att spela mot Östersund
Framförallt är det till den stundande fortsättningsserien som Berge är tilltänkt att bli en viktig komponent i Brunflo-gänget.

– Upplägget passade perfekt. Det blir ju många matcher på kort tid efter jul, det ska bli skoj. Vi ska försöka undvika kvalplats och vara med och slåss i toppen istället.

Hur är det med formen? Har du hållit igång under hösten även om du varit klubblös?
– Jag har inte varit på is, men jag har tränat på själv för att få bort rastlösheten. Man är ju van att träna mycket.

– Det brukar gå ganska snabbt att komma in i det, det kanske tar tre veckor. Man kan hitta formen på matcherna ganska bra om man kommer rätt in i det.

På fredag väntar ett intensivt derby mellan just Brunflo och Östersund (som bland annat visas gratis här), något som givetvis hade kunnat bli den ultimata revanschmatchen för keepern. Tonen kring Östersund är fortfarande lite kylig.

– Jag har kontakt med några spelare, men jag har inte pratat något med klubben. De har inte hört av sig till mig och jag är inte särskilt sugen på att höra av mig till dem.

Men något spel mot Östersund blir det tyvärr inte. Berge hinner inte komma i ordning så snabbt.

– Det hade varit jäkligt kul, men det går ju inte, det är helt uteslutet. Jag har beställt grejer som ska komma på fredag så jag hinner inte träna något innan.

– Hade man varit utespelare hade det kanske varit en annan sak, då hade man kunnat göra några byten, men som målvakt är man ju väldigt utsatt.

Till fortsättningsserien ska han dock vara tillbaka i gott slag. Det är nog många som önskar sig scenariot att Brunflo vinner den serien och tar sig vidare till ett playoff – mot Östersund. Inte minst Johan Berge.

Mikael Mjörnberg

Journalist, skribent, proffstyckare

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *