De jagar en plats i Allettan – och en forward

 De jagar en plats i Allettan – och en forward

KRIF befinner sig mitt i ett gastkramande race om en plats i Allettan och jagar samtidigt förstärkning.
– Vi tar in någon efter grundserien, säger sportchefen Mikael Johansson.

Ikväll spelar KRIF en ödesmatch borta mot Hanhals. Seger där och laget sätter verkligen press på Tranås i kampen om den sista platsen till Allettan. Förlust och det kan bli tufft att ta sig till den ädlare serien efter jul. Seriesexan KRIF står på 25 poäng och seriefemman Tranås på 28 med tre omgångar kvar att spela.

– Spelar vi hockey som ett lag måste spela har vi stora möjligheter att ta sex, sju, åtta poäng i de sista matcherna, konstaterar sportchefen Mikael Johansson.

– Vi siktar naturligtvis till Allettan precis som alla andra i den här serien. Det är klart att det är viktigt att behålla sin position som man haft de senaste åren, men denna säsong slår vi ur underläge och Tranås är jagade. Skulle vi ta oss till Allettan är det en av de största bedrifterna under min tid i klubben. Att påbörja värvningsarbetet runt den 20 maj och att ta in 25 nya spelare måste vara rekord. Det tar naturligtvis tid men nu tror jag att polletten har ramlat ner, killarna i laget vet själva om att vi slarvat bort 12-14 poäng på eget bevåg, helt i onödan.

– Jag tror stenhårt på att vi kommer att sätta press i kampen kring Allettan-strecket in i det sista, förhoppningsvis hamnar vi på den något soligare sidan efter sista omgången. För Tranås är det tuffare, de var ett topplag ifjol i västra serien och hade varit det även i år om de inte flyttats till södra serien. Hamnar vi i fortsättningsserien är det inte orättvist, man spelar där man förtjänar att spela, idrotten är så svart eller vit.

Kombattanten Tranås, som har Nybro (b), Vimmerby (b) och Troja (h) kvar att möta i jämförelse med KRIFs Hanhals (b), Kristianstad (h) och Helsingborg (b), är dock det lag som sitter i förarsätet. Bland annat efter att ha gynnats av att Varberg drog sig ur.

– Den pluspoäng som Tranås vann på att Varberg drog sig ur kan bli helt avgörande. Men det skulle vara en riktigt stor besvikelse för dem om de missar Allettan.

 

Inget vettigt på marknaden
Oavsett vilket, sportchefen kommer ge sig ut på forwardsjakt vare sig det blir Allettan eller fortsättningsserien efter jul.

– Truppen är den som den är, men vi letar en ersättare till Sebastian Bengtsson (som lämnade för spel med HC Dalen /förf.anm). Jag har pengar kvar från min budget som jag tänker lägga på en forward, det blir någon jag tar in efter grundserien.

Att man väljer att avvakta till efter färdigspelad serie har sina anledningar.

– Det var inget riktigt läge att ta in någon direkt när Bengtsson försvann, det fanns inget vettigt ute på marknaden.

– Ska man ta in någon med fyra omgångar kvar när vi slåss om en plats i Allettan, det skapar bara oreda. Det hade varit en annan sak om vi haft 12 poäng till och varit klara, då hade man kunnat använda de omgångarna till att spela in ett nyförvärv. Där vi befinner oss nu, då är det bättre att vänta.

Först och främst ska alltså Hanhals besegras. Ett steg på vägen mot en lyckligare tillvaro efter jul.

– Tar vi oss till Allettan tror jag att vi kan vara med topp fem, sex och kriga. Träffar jag rätt med den nye forwarden kan vi bli jättevassa, vi har otrolig potential i vårt unga lag. Vi kommer att spela avslappnade på ett helt annat sätt i en eventuell Alletta än de flesta andra lag.

Mikael Mjörnberg

Journalist, skribent, proffstyckare

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *