Backen stängs av efter dubbla matchstraff

 Backen stängs av efter dubbla matchstraff

 

I samband med storförlusten borta mot Hudiksvall (1+8) tilldelades backen matchstraff för charging och sedan även ytterligare ett straff för att domaren ansett att han protesterat i spelargången. Nu stängs han av.

Tacklingen som Örnsköldsvik-backen Wille Persson delade ut renderar i två matchers avstängning. I anmälan nämns också att han ska ha protesterat efter matchen, men där ger backen en helt annan version i sitt yttrande. Det är ord mot ord och verkar av formuleringarna i domen att döma inte ha spelat in i disciplinkommitténs beslut. Persson är avstängd grundserien ut.

”Disciplinkommittén gör bedömningen att en avstängning kan och ska utdömas för förseelsen”, står det angående tacklingen i domen..

Mikael Mjörnberg

Journalist, skribent, proffstyckare