Imponerande backbesättning, men bara på lånad tid – ”söker back”

 Imponerande backbesättning, men bara på lånad tid – ”söker back”

Joshua Karlsson. Foto: Skärmdump

 

I den imponerande seriepremiären där Surahammar besegrades med klara 6-1 kunde laget ställa upp med en förhållandevis namnstark backsida. Men flera av pjäserna är bara i Lindlöven i det kortare perspektivet och fyller igen hålen medan sportchefen Tomas Östlund jagar förstärkning.
– Vi behöver ha in en back till, säger han till mjornberg.se.

Mer bevakning av Hockeyettan? För den som diggar nyhetsbevakningen och podden Mjörnbergs Trashtalk finns möjligheten att stödja via Patreon med några riksdaler i månaden. Alla som stödjer får tillgång till bonuspoddar i samband med de ordinarie avsnitten och exklusiva fullängdspoddar på måndagar. Mer info här: https://www.patreon.com/mjornbergstrashtalk

Lagom till att säsongen skulle starta kunde Lindlöven presentera imponerande förstärkningar då både Joshua Karlsson och Måns Krämer plockades in i truppen. Men de båda backarna är bara i Hockeyettan på lånad tid. Den väldige Karlsson ska över Atlanten där han presenterats av Knoxville Ice Bears i SPHL.

– Vi väntar på att han får sitt visum, sen sticker han, konstaterar sportchefen Tomas Östlund.

Hur många matcher kan de röra sig om som ni får ha honom?
– Det kan röra sig om ganska många matcher. Det sista vi hörde var att de trodde det skulle ta tre veckor, men det kan vara mer.

När det gäller Måns Krämer är han på lån från BIK Karlskoga, men uppgifter gör gällande att den allsvenska klubben vill dumpa backen och i ett sådant scenario är det långsökt att Lindlöven skulle stå först i ledet.

– Så här är det med Måns att vi har skrivit ett kontrakt på en månad till att börja med, sen kommer vi utvärdera det med BIK och säkert hans agent också. Jag tror att de jobbar på allsvenskan för honom, så vi får se, men som sagt en månad är han här, konstaterar Östlund.

 

Skador och backjakt
Lindlöven gick in i säsong med en förhållandevis tunn backsida och i premiären saknades både Gustav Lindström och Philip Nyberg. Den förstnämnde har haft problem med nacken, men förväntas vara tillbaka i spel ganska snart medan prognosen för Nyberg som dras med en sargad axel är betydligt mer dyster.

– Han är inte tillbaka före jul, det finns inte en chans, suckar sportchefen.

Det innebär att klubben, trots att det i det korta perspektivet ser bra ut på backsidan (där även Leo Klavhed är permanent inlånad från BIK Karlskoga), är ute på en intensiv jakt efter backförstärkning.

– Man kan säga så här att jag pratar ju i telefon, vi behöver ha in en ersättare för Philip och det är inte jättelätt att ersätta en så bra back. Men vi behöver ha in en back till, så är det.

Mer bevakning av Hockeyettan? För den som diggar nyhetsbevakningen och podden Mjörnbergs Trashtalk finns möjligheten att stödja via Patreon med några riksdaler i månaden. Alla som stödjer får tillgång till bonuspoddar i samband med de ordinarie avsnitten och exklusiva fullängdspoddar på måndagar. Mer info här: https://www.patreon.com/mjornbergstrashtalk

Mikael Mjörnberg

Journalist, skribent, proffstyckare