Plockar in finsk forward på tryout

 Plockar in finsk forward på tryout

 

Den finske forwarden har ett flertal säsonger i hemlandets andraliga, Mestis, bakom sig. Nu kommer han till Sverige för att slå sig in i Hockeyettan.

Forwarden Matias Mutikainen har skrivit ett tryout-avtal med Vallentuna.

– Matias är en rivig center/forward. Han är bra på tekningar och har bra skott. Han är en rightare vilket är positivt också. Han är en bra karaktär och han vill hitta en bra utvecklingsmiljö för att fortsätta sin utveckling. Att vi har tillgång på is tre veckor till, gör det möjligt att vi kan se honom i våran miljö på is. Han vill ta chansen hos oss och jag är glad att Matias blir en del av gänget på try-out”, säger sportchefen  och tränaren Jussi Salo på Vallentunas hemsida.

Mikael Mjörnberg

Journalist, skribent, proffstyckare