Transferdeadline ändras – men bara för Hockeyettan

 Transferdeadline ändras – men bara för Hockeyettan

 

De senaste säsongerna har transferdeadline i svensk hockey varit den 15 februari, men till kommande säsong kommer det att ändras – i alla fall för Hockeyettan.

Kommande säsong flyttas transferdeadline i svensk hockey tillbaka till den 31 januari, men samtidigt får klubbar som spelar i SHL och Hockeyallsvenskan dispens för att värva fram till och med den 15 februari precis som tidigare. Det framgår av tävlingsbestämmelserna för kommande säsong.

”För spelare som representerar en förening enligt TB 4:1, kan under tiden 16 maj – 31 januari, byta förening om alla tre parter är överens. För spelare till SHL/HA gäller 16 maj – 15 februari”, står det att läsa i förbundets tävlingsbestämmelser.

Mikael Mjörnberg

Journalist, skribent, proffstyckare