Förstärker med rutinerade målskytten

 Förstärker med rutinerade målskytten

 

Totalt gjorde den finländske snajpern 28 Hockeyettan-mål den gångna säsongen, serie och slutspel sammantaget. Nu flyttar han till storsatsningen.

Väsby ser om sitt hus och plockar in den finländske forwarden Joni Nikko från Borås.

– Joni har gjort en resa senaste tiden där han kämpat sig tillbaka från en jobbig skada som han ådrog sig under sitt sista år i Finland och har sakta men säkert varvat igång här i Sverige. Han har under sejouren blivit bättre och bättre och visade med stor tydlighet denna säsong att han är absolut spets på nivån. Som spelare är han kraftfull, sätter alltid laget främst och besitter ett väldigt bra skott. Han kommer också bli otroligt viktig för gruppen med sin erfarenhet, professionalism och ödmjuka inställning, säger sportchefen Tom Tärnström på Väsbys hemsida.

Mikael Mjörnberg

Journalist, skribent, proffstyckare