Storsatsningen förstärker med forward från slovakiska högstaligan

 Storsatsningen förstärker med forward från slovakiska högstaligan

 

En cirkel sluts när forwarden väljer att vända tillbaka till moderklubben. Efter två raka säsonger i den slovakiska högstaligan vänder den rutinerade pjäsen tillbaka till Sverige igen.

Forwarden Gilbert Gabor inledde sin hockeykarriär i Väsby, nu lämnar han Slovakien och HC Banska Bystrica för att vända tillbaka till klubben.

– Gilbert är en spelare jag länge velat ha till Väsby men han har spelat på hög nivå i Europa så det har helt enkelt varit svårt att få ihop en hållbar lösning. Nu var dock situationen lite annorlunda och vi är stolta och glada över att välkomna honom hem till moderklubben. Som spelare är Gilbert en oöm och hårt arbetandes forward med bra fart som jag är övertygad om också kommer kunna bidra en hel del offensivt i denna liga. Förutom att höja kvalitén på isen kommer han också tillföra mycket med sin erfarenhet från spel på en högre nivå med allt vad det innebär, säger sportchefen Tom Tärnström på Väsbys hemsida.

Mikael Mjörnberg

Journalist, skribent, proffstyckare