Kämpar med ansträngd ekonomi efter säsongen

 Kämpar med ansträngd ekonomi efter säsongen

 

Det har gått mer än en månad sedan seriespelet avslutades, men än så länge har det inte andats så mycket som ett ljud om kommande truppbygge. Kanske på grund av en ansträngd ekonomi.

Precis som får många andra föreningar blev den gångna säsongen tuff ekonomiskt för Tyringe. Nu vrider man och vänder på alla möjligheter för att få ihop det på sista raden anordnar bland annat ett stödlotteri.

”Omvärldsfaktorerna har lett till ökande kostnader för bland annat resor och material samtidigt som vi har brottats med lägre intäkter än budgeterat i form minskade publiksiffror och sponsring.  Under säsongen har ett antal åtgärder vidtagits och arbetet fortgår intensivt för att stärka ekonomin för att ta denna säsong i mål och förbereda oss för nästa säsong”, skriver klubben på sin hemsida.

Mikael Mjörnberg

Journalist, skribent, proffstyckare