Coachen är aktuell för en fortsättning – men inte som huvudtränare

 Coachen är aktuell för en fortsättning – men inte som huvudtränare

Foto: Skärmdump

 

Efter succésäsongen som slutade i en femte och avgörande kvartsfinalmatch i Boden har lagbygget dragit igång inför kommande säsong för Borås. En nyckelpjäs kan bli kvar på bänken.
– Vi håller väl på och förhandlar, säger den gångna säsongens assisterande coach Johan Benker till mjornberg.se.

Mer bevakning av Hockeyettan? För den som diggar nyhetsbevakningen och podden Mjörnbergs Trashtalk finns möjligheten att stödja via Patreon med några riksdaler i månaden. Alla som stödjer får tillgång till bonuspoddar i samband med de ordinarie avsnitten och exklusiva fullängdspoddar på måndagar. Mer info här: https://www.patreon.com/mjornbergstrashtalk

Den rutinerade huvudtränaren Gunnar Persson har aviserat att det är dags att leva det glada pensionärslivet från och med nu och lämnar därmed en lucka efter sig på Borås tränarbänk. Spekulationer har förekommit om huruvida det är läge för den gångna säsongens assisterande Johan Benker (som har huvudtränarerfarenhet från just Borås, Frölundas juniorer och en kort sejour i Troja-Ljungby) att ta ett kliv upp. Men så tycks det inte bli.

Mycket talar för att han blir kvar i föreningen. I sin tidigare roll.

– Vi håller väl på och förhandlar här fram och tillbaka så det kan vara aktuellt, absolut. Det är som assisterande igen då, säger han.

 

Du hade inte velat kliva upp som head coach?
– Det är många som frågar och jag är ganska prestigelös. Bara jag trivs med mitt jobb så är det skitsamma. Jag har varit head coach också innan, men det spelar ingen roll för mig, bara jag trivs i rollen med det jag gör.

– Jag tycker det är rätt skönt att vara assisterande, man har en lite annan roll, det är kanske mer så att spelarna anförtror sig lite mer till en assisterande än till en head coach. Nu har jag varit det i så många år, jag har väl hittat det på något sätt. Sen om jag skulle få en förfrågan någon gång om att få ett head coach-jobb måste jag ju fundera på det också.

Mer bevakning av Hockeyettan? För den som diggar nyhetsbevakningen och podden Mjörnbergs Trashtalk finns möjligheten att stödja via Patreon med några riksdaler i månaden. Alla som stödjer får tillgång till bonuspoddar i samband med de ordinarie avsnitten och exklusiva fullängdspoddar på måndagar. Mer info här: https://www.patreon.com/mjornbergstrashtalk

Mikael Mjörnberg

Journalist, skribent, proffstyckare