Sportchefen kommenterar drömnamn – ”han har ett jäkla klubbhjärta”

 Sportchefen kommenterar drömnamn – ”han har ett jäkla klubbhjärta”

Foto: Skärmdump

 

Medan Hockeyettans silly season fortfarande ligger i lite av en dvala och väntar på att ta fart har Mariestad varit snabba ut ur startblocken. Trots att det bara är en dryg vecka sedan säsongen tog slut i femte och avgörande semifinalen mot Piteå har redan två nyförvärv presenterats.
Nu kommenterar sportchefen Carl Johansson lagbygget och ett drömnamn.
– Jag känner att jag är tidig på bollen i år med många typer av positioner och har fått de spelare i ett tidigt skede som jag har velat ha, säger han till mjornberg.se.

Mer bevakning av Hockeyettan? För den som diggar nyhetsbevakningen och podden Mjörnbergs Trashtalk finns möjligheten att stödja via Patreon med några riksdaler i månaden. Alla som stödjer får tillgång till bonuspoddar i samband med de ordinarie avsnitten och exklusiva fullängdspoddar på måndagar. Mer info här: https://www.patreon.com/mjornbergstrashtalk

Ganska tidigt under våren ryktades både Vincent Reimer (den gångna säsongen i KRIF) och Joel Thulin (den gångna säsongen i Hanviken) till Mariestad. Sedan laget kastats ut ur slutspelet har båda nu hunnit presenteras som viktiga nyförvärv.

– Det är två forwards som är tilltänkta att producera och vara spets, konstaterar sportchefen Carl Johansson.

– Thulin är en mer färdig produkt som vi vet kommer funka på absolut toppnivå i ettan. En dunderkille som verkligen vill framåt och är sjukt noggrann i sina beslut, att han inte stressar till allsvenskan även om han hade kunnat. Jag tror han kommer bli en av ettans bästa värvningar när vi summerar nästa säsong. Reimer får gärna bli ettans bästa spelare han också, men han är ung och kanske i ett lite tidigare stadium i sin hockeykarriär. Men det är klart får vi 17 baljor av honom är det en fruktansvärt bra värvning det med.

Så långt allt väl för skaraborgarna.

– Jag känner att jag är tidig på bollen i år med många typer av positioner och har fått de spelare i ett tidigt skede som jag har velat ha, som jag har scoutat under säsong och lyckats knyta till oss. Det är en bra start redan där, samtidigt som jag får sköna vibes av det bästa vi har här.

 

Väntar gärna på stjärnan
Men det ryktas om fler. I och med att Vita Hästen begärt sig själva i konkurs är det naturligt att keepern Tobias Sandberg, som fortfarande har en tjänst på marknadssidan i Mariestad, blir ett namn som är aktuellt för en återkomst.

– Det är klart som fasen, han jobbar ju i klubben så jag för en dialog med honom givetvis, sen har vi inte kommit något längre det senaste så vi får se vad som händer där framöver. Jag känner mig jäkligt trygg med om det bara skulle bli Isac Ohlsson eller Anton Malmborg där också.

– Sandberg är ju en jätteduktig ishockeymålvakt och har hållit över 90% i Hockeyallsvenskan den gångna säsongen, det är klart i och med vad han har gjort här tidigare att vi alltid kommer lyssna om han vill komma och spela hockey här i Mariestad. Självklart.

Bland fansen i Mariestad drömmer man dessutom om en återkomst för den egna produkten Eddie Larsson. Backen som gjort nio raka SHL-säsonger och den gångna vintern spelat sin hockey i högsta finska ligan med IFK Helsingfors. Men det är ett långskott.

– Eddie har ett jäkla klubbhjärta, så är det någon hemvändare som jag verkligen tror kommer spela i Mariestad Bois igen då är det nog Eddie, men det är jättesvårt att säga om det är nästa år om två år, tre år eller fyra år, konstaterar sportchef Johansson.

– Vi är bra polare så det blir en dialog runt omkring det där. Vi känner på varandra, Eddie vet om att han alltid är välkommen om han skulle vilja hem, sen kommer inte jag pusha honom och tjata. Jag förstår deras situation. Idag är ju det hans jobb och lite därtill så det får man ha respekt för. Jag kommer inte kunna erbjuda de pengarna som utlandet i de högsta ligorna kan erbjuda och så länge han är attraktiv på den marknaden förstår jag att det är intressant det med. Men som sagt, han har ungefär lika stort klubbhjärta som bror sin Lucas Larsson så jag skulle absolut inte bli förvånad om Eddie spelar i Mariestad Bois nån gång.

Men allt handlar så klart inte bara om spelare in. Några lirare kommer förstås lämna också. Till exempel har det ryktats om stort allsvenskt intresse för forwarden Jesper Lindén.

– Vi får väl se vad som händer. Han är inte bortskriven, men vi får ha respekt för att han har gjort en jävligt fin säsong och fått ögonen på sig.

Hur ser det ut för spetsar som Oscar Tellström och Tobias Aronsson?
– Vi för en dialog och så får vi se, det är samma sak där. Grabbarna vill ju avvakta och se vad som händer lite. Allt är inte bara hockeyrelaterat, utan det är lite övriga liv som ska falla på plats och så där också.

Mer bevakning av Hockeyettan? För den som diggar nyhetsbevakningen och podden Mjörnbergs Trashtalk finns möjligheten att stödja via Patreon med några riksdaler i månaden. Alla som stödjer får tillgång till bonuspoddar i samband med de ordinarie avsnitten och exklusiva fullängdspoddar på måndagar. Mer info här: https://www.patreon.com/mjornbergstrashtalk

Mikael Mjörnberg

Journalist, skribent, proffstyckare