Siktar på att behålla tränaren – ”det ska vi kunna lösa”

 Siktar på att behålla tränaren – ”det ska vi kunna lösa”

Halmstad vill ha Jens Berggard i båset även nästa säsong. Foto: Skärmdump

 

Efter att ha slickat såren efter semifinalförlusten (0-3 i matcher) mot Väsby har jobbet med nästa säsongs trupp i Halmstad så sakteliga börjat komma igång.
Den sportsliga ledningen har två prioriteringar: att förlänga med stommen och tränaren Jens Berggard.
– Jens vill vara kvar och vi vill ha honom kvar så det ska vi kunna lösa, säger sportchefen Niklas Söderström till mjornberg.se.

Mer bevakning av Hockeyettan? För den som diggar nyhetsbevakningen och podden Mjörnbergs Trashtalk finns möjligheten att stödja via Patreon med några riksdaler i månaden. Alla som stödjer får tillgång till bonuspoddar i samband med de ordinarie avsnitten och exklusiva fullängdspoddar på måndagar. Mer info här: https://www.patreon.com/mjornbergstrashtalk

Efter uttåget i semifinalspelet tog Halmstad ledigt några dagar och lät spelarna landa innan man den här veckan dragit igång med individuella samtal med truppen. Planen framåt är tydlig.

– Självklart vill vi behålla stommen av den trupp som vi har, konstaterar sportchefen Niklas Söderström.

– Det är bra killar som kan ta emot nya på ett bra sätt också, vi jobbar på att få behålla stommen igen.

Samma sak gäller tränaren Jens Berggard som kom in sent, men gjorde ett förtroendeingivande jobb med laget under säsongens gång.

– Det blev jättebra med Jens som klev upp sent, han har gjort ett jättebra jobb tillsammans med de andra ledarna. Jag tror det är viktigt med kontinuiteten där. Det är inte hundra klart, men vi vill från båda håll så det är inget konstigt. Jens vill vara kvar och vi vill ha honom kvar, så det ska vi kunna lösa när det väl sätter fart med allting.

 

Hitta en powerplay-back
Men utöver att klubben är nöjd med så väl tränare som den stomme som burit Hammers till fina resultat flera säsonger i rad har den sportsliga ledningen också identifierat svagheter som måste åtgärdas i kommande lagbygge.

– Vi var en lite tunn trupp. Nu blev det som lagbygget blev med ekonomin och alltihop, vi kunde liksom inte bredda på. Men där tittar vi också, det gäller att titta och hitta fynd. Vi tappade konkurrensen lite grann när spelare försvann och det tittar vi på att bredda lite och kanske ha med 14 forwards i en trupp. Så det blir lite mer konkurrens.

Likaså saknade man offensiv leverans från backpositionen. Förhoppningen att Alexander Edström skulle bli kvitt sin skadeproblematik och kunna spela grusades och under säsongens gång lämnade Filip Persson för Västerås.

– På backsidan, vi saknade väl lite offensiv kraft där. Det var väl kanske det vi åkte ut på mot Väsby, att vårt powerplay inte funkade riktigt fullt ut när det behövdes som mest. Det är klart Alexander Edström stod där ifjol med 52 poäng så det är klart att där har vi inte hittat någon ersättare.

– Där tittar vi väl lite grann, att hitta lite mer offensiv kraft på backsidan, sen har vi många bra och stabila backar som har gjort det bra, men just nån powerplay-back.

Samtalen med befintlig trupp kommer att pågå under den närmaste tiden och förhoppningen är att ha merparten av en trupp klar till midsommar.

Är det några spelare som är helt avskrivna?
– Nej, ingen är helt avskriven än, vi kommer att snacka med var och en. Det kanske blir ett par som inte vill vara kvar och sen får vi titta lite vad vi vill ha kvar, men vi vill ändå ha ett individuellt snack med alla som har varit med. Självklart håller vi kontakt med lite intressanta spelare utifrån, men vi måste börja i rätt ände och försöka bygga och behålla stommen.

Mer bevakning av Hockeyettan? För den som diggar nyhetsbevakningen och podden Mjörnbergs Trashtalk finns möjligheten att stödja via Patreon med några riksdaler i månaden. Alla som stödjer får tillgång till bonuspoddar i samband med de ordinarie avsnitten och exklusiva fullängdspoddar på måndagar. Mer info här: https://www.patreon.com/mjornbergstrashtalk

Mikael Mjörnberg

Journalist, skribent, proffstyckare