Nu jagar han nytt tränarjobb – ” Vi är definitivt helt klara med varandra”

 Nu jagar han nytt tränarjobb – ” Vi är definitivt helt klara med varandra”

Thomas Engman. Foto: Skärmdump

 

Efter en turbulent säsong där klubben tvingades sanera en havererad ekonomi och kastade sin tränare under bussen offentligt har Mörrum och Thomas Engman nyligen enats och kommit ut på andra sidan.
Nu jagar tränaren nytt jobb.
– Nån förening har kollat läget lite, men det har inte blivit något allvar av det än, säger han till mjornberg.se.

Mer bevakning av Hockeyettan? För den som diggar nyhetsbevakningen och podden Mjörnbergs Trashtalk finns möjligheten att stödja via Patreon med några riksdaler i månaden. Alla som stödjer får tillgång till bonuspoddar i samband med de ordinarie avsnitten och exklusiva fullängdspoddar på måndagar. Mer info här: https://www.patreon.com/mjornbergstrashtalk

Det skapade stora rubriker när Mörrum tvingades kommunicera att klubben hamnat i en ekonomisk kris och ännu större känslosvallningar när föreningen höll en presskonferens för att förklara att tränare Engman kostade för mycket. En offentlig smutskastning som (med all rätt) fick en hel del kritik och efter det ville klubben säga upp sin tränare i förtid med förhandlingar som följd. Men i början av mars kunde parterna slutligen enas.

– Vi är definitivt helt klara med varandra och jag letar nytt jobb, konstaterar Engman.

– Det har varit ett par tunga veckor eller månader här, men sedan vi kom överens kan jag landa och har börjat slänga ut lite krokar, men jag har inte fått något napp än, så jag är ledig.

Har situationen som den blev tagit mycket på dig?
– Ja, det har det gjort faktiskt, egentligen började allt det här med besparingsgrupp och det långt innan jul med möten och sådana saker och det tog jäkligt hårt även om jag inte visade det utåt, men det var tunga perioder och det var ingen rolig grej att vara med om. Den här presskonferensen var väl egentligen droppen om jag säger så. Efter den kvällen var jag riktigt ledsen och under isen, men samtidigt hade jag inte fått sparken så då jobbar man ju vidare även om det är tungt runt omkring.

 

”Jag gillar Hockeyettan”
Efter att kontraktet med den ekonomiskt krisande klubben avslutats i förtid är 46-åringen på jakt efter ett nytt tränarjobb till nästa säsong.

– Hockeyn är prio ett, absolut är den det.

Vad är siktet inställt på, en fortsättning i Hockeyettan eller något annat?
– Jag gillar Hockeyettan. Det är en rolig serie, det händer saker hela tiden, det är mycket att spela för. Jag gillar den här nivån, man ska alltid sikta uppåt och så där, men samtidigt är det inte bara att ringa någon och få ett jobb. Hockeyettan är kul, sen är jag öppen för allting, det kan vara något kombinerat också. Känslan är att det går åt det hållet, att man får fylla flera roller, men det är inget hinder. Det är helheten som ska vara bra.

Har det varit några trevare från klubbar?
– Nån förening har kollat läget lite, men det har inte blivit något allvar av det än. Det känns lite som att klubbarna som blir utslagna i slutspelet eller de som inte kom vidare till slutspel utan hamnade i ingenmansland, de har absolut börjat kolla runt lite, men jag har inget klart i nuläget.

Mer bevakning av Hockeyettan? För den som diggar nyhetsbevakningen och podden Mjörnbergs Trashtalk finns möjligheten att stödja via Patreon med några riksdaler i månaden. Alla som stödjer får tillgång till bonuspoddar i samband med de ordinarie avsnitten och exklusiva fullängdspoddar på måndagar. Mer info här: https://www.patreon.com/mjornbergstrashtalk

Mikael Mjörnberg

Journalist, skribent, proffstyckare