Beskedet om tränaren – ” vi kommer kommunicera ganska snart”

 Beskedet om tränaren – ” vi kommer kommunicera ganska snart”

Foto: Skärmdump

 

En säsong som i det stora hela måste betraktas som ett stort kliv framåt avslutades i helgen när Nyköping gick på semester efter 0-3 i matcher mot Troja-Ljungby. Nu inleds arbetet med att bygga nästa års trupp med en förhoppning om att bli spetsigare och med ett frågetecken på tränarbänken.
– Det är klart, jag vet också att det finns intresse från annat håll, säger sportchefen Magnus Eriksson till mjornberg.se.

Mer bevakning av Hockeyettan? För den som diggar nyhetsbevakningen och podden Mjörnbergs Trashtalk finns möjligheten att stödja via Patreon med några riksdaler i månaden. Alla som stödjer får tillgång till bonuspoddar i samband med de ordinarie avsnitten och exklusiva fullängdspoddar på måndagar. Mer info här: https://www.patreon.com/mjornbergstrashtalk

Filip Algeman klev in som något av ett oskrivet kort på Nyköpings tränarbänk inför säsongen och lotsade laget till så väl Allettan som slutspel. Det är klubbens främsta resultat sedan återkomsten till Hockeyettan inför säsongen 17/18 och 30-åringens jobb har inte gått obemärkt förbi. Intresse för hans tjänster finns från annat håll och exempelvis har han i ryktesfloran pekats ut som en av kandidaterna på Hudiksvalls lista över ersättare till Dennis Hall.

Mycket talar för att sejouren i Nyköping bara blir ettårig.

– Jag har ju sett vad det har ryktats och Filip har gjort det väldigt bra. Vi skrev ett 1+1 kontrakt och det innebär att båda parter kan bryta fram till sista mars. Det är ingenting som är klart, vi har en bra dialog, men det är klart jag vet också att det finns intresse från annat håll. Vi kommer kommunicera ut här ganska snart vad som händer i tränarfrågan, så jag får vara lite passiv där nu som det är, säger Nyköpings sportchef Magnus Eriksson.

 

Laget ska spetsas
På spelarsidan har inte en enda spelare kontrakt över nästa säsong, men det finns en förhoppning om att ganska snart kunna knyta upp en stomme och sen spetsa till truppen runt omkring den.

– Just för dagen är papperet blankt och det kan ju se så där ut, men vi jobbar på mycket i det dolda, så jag är inte speciellt orolig, konstaterar sportchefen.

Hur ska ni bygga vidare på årets trupp?
– Vi behöver ha lite mer spets offensivt. Det såg vi framförallt när vi mötte lite bättre lag hela tiden, då hade vi svårt att göra mål. Vi kan inte bara ha en eller kanske två som ska göra det, utan vi måste ha en bredare spets och en lite bredare backsida, det är inget att sticka under stolen med. Vi måste ha in lite fler spelare som har varit på den där nivån och spelat kontinuerligt i Allettan tidigare.

– Nu har vi haft en dialog egentligen från årsskiftet med en stomme spelare. Det är inget klart, men jag tror att det kan bli lättare att bygga lite kontinuitet när vi ändå har tagit ett kliv sportsligt.

Sportchefen hoppas i närtid kunna knyta upp truppens yngre, hemvävda förmågor som etablerat sig och sedan även få med sig de lite mer beprövade spelarna. Herrar som Albin Ivarsson-Hamberg, Christian Axelsson, Lucas Byhlin, Alexander Stensson och 18-målsskytten Søren Dietz-Larsen har varit viktiga för Nyköping under säsongen.

Vad finns det egentligen för förutsättningar att kunna behålla en sådan spelare som exempelvis Dietz-Larsen?
– Dels har han en stor roll hos oss, han får spela mycket och allting sånt. Även om han har gjort det bra, han gjorde mycket mål i Segeltorp och gjorde det bra här, men han har inte heller spelat och levererat över tid i Allettan så han har väl lite att bevisa där också. Då tycker jag så klart att den bästa platsen för honom det blir hos oss istället för att gå i sidled eller gå och få en lite mindre roll i ett på papperet starkare lag.

Målsättningen med truppbygget är glasklar.

– Målsättningen är att det inte ska vara en succé för att vi ska gå vidare till en Alletta, utan nu ska vi vara ett topp fem-lag oavsett om vi spelar i östra eller västra och vilja vara på den övre halvan i en Alletta. Sen kommer vi inte säga att vi ska till allsvenskan inom kommande säsong eller säsongen efter det.

Mer bevakning av Hockeyettan? För den som diggar nyhetsbevakningen och podden Mjörnbergs Trashtalk finns möjligheten att stödja via Patreon med några riksdaler i månaden. Alla som stödjer får tillgång till bonuspoddar i samband med de ordinarie avsnitten och exklusiva fullängdspoddar på måndagar. Mer info här: https://www.patreon.com/mjornbergstrashtalk

Mikael Mjörnberg

Journalist, skribent, proffstyckare