Nya pengar, men utlovar inget stjärnbygge – ”kontinuitet kan vara värt att betala för”

 Nya pengar, men utlovar inget stjärnbygge – ”kontinuitet kan vara värt att betala för”

Foto: Skärmdump

 

Bortanför alla åsikter och känslostormar kring Väsbys samarbete med hamburgargänget Brödernas väntar en ny verklighet på andra sidan sommaren. En verklighet med betydligt större resurser rent ekonomiskt.
Nu resonerar sportchefen Tom Tärnström kring kommande lagbygge och utlovar inget stjärngäng.
– Jag är beredd att betala för kontinuitet, säger han till mjornberg.se.

Mer bevakning av Hockeyettan? För den som diggar nyhetsbevakningen och podden Mjörnbergs Trashtalk finns möjligheten att stödja via Patreon med några riksdaler i månaden. Alla som stödjer får tillgång till bonuspoddar i samband med de ordinarie avsnitten och exklusiva fullängdspoddar på måndagar. Mer info här: https://www.patreon.com/mjornbergstrashtalk

Möjligheterna att ta klivet upp i Hockeyallsvenskan redan den här våren finns förstås fortfarande där. Väsby har ett bra lag och kommer förmodligen ta sig till kvalserien. Men skulle klubben bli kvar i Hockeyettan väntar en storsatsning nästa säsong i och med samarbetet med Brödernas och de friska pengar det innebär.

– Vi kommer ges möjligheter att kanske addera lite spets och sådant där ytterligare mot vad vi hade kunnat göra annars. Snarare så än att rycka upp hela laget och ta in en massa importer, jag ser ingen anledning att göra det när det ändå har funkat så bra, konstaterar sportchefen Tom Tärnström.

Blir ni ekonomiskt konkurrenskraftiga i paritet med till exempel andra topplag som Nybro och Karlskrona?
– Det tycker jag att vi ska vara. Jag vet faktiskt inte exakt vad de kan betala om jag ska vara ärlig, men som sagt, vi ska bygga vidare på det vi har. Det finns ingen anledning att vi bara ska slänga ut massa pengar och överbetala massa spelare och Brödernas har varit väldigt tydliga med mig också att du ska bygga vidare på det här som du har byggt det tidigare. Det ska inte bli någon helt annan sak.

– Såklart blir det lite mer kommersiellt, vi kommer kanske ha chans att ta spelare som Dick Axelsson till exempel. Vi kanske landar ett exempel på en sådan spelare nästa år som aldrig hade kommit till Väsby annars, men som tycker att det här skulle vara kul att vara med på. Vi kommer jobba vidare som vi har gjort, men vi har möjligheten att göra lite mer. Sen vad slutsumman på truppen nästa år landar på och vad Nybro har, jag vet inte, det får vi se lite, men vi kommer inte göra något huvudlöst och gasa sönder ett år och sen bara hoppsan backade vi fyra miljoner…

 

Värt att betala för kontinuitet
Planen tycks snarare vara att försöka behålla stora delar av det ganska rutinerade lag som gjort ett bra jobb för Väsby den här säsongen och snart kliver in i semifinalspelet. Under fredagen presenterades kontraktsförlängningar med hela 12 (!) spelare från befintlig trupp. Linus Ryttar, Victor Olsson, Daniel Carlqvist, Elias Ewertzh, Oliver Lexenberg, Rasmus Sörgardt, Erik Aterius, Adam Falk, Tobias Liljendahl, Nicklas Nousiainen, Axel Olsson och Carl Åsell spelar samtliga kvar i Väsby även nästa säsong.

– Det ser lovande ut. Det finns ingen anledning att hålla på och rycka upp det här laget. Vi är bra och det finns mer att ta ut. Det här laget var egentligen byggt för att vara år ett och sen ska vi bygga vidare på det och det tycker jag inte att det finns någon anledning att lämna och hoppa över bara för att vi får lite andra förutsättningar.

Befintliga spelare ser naturligtvis att det kommer in pengar och att ni kommer ha större resurser, de vill garanterat ha löneförhöjning…
– Så kan det väl vara, men jag är beredd att betala för kontinuitet. Det är också en skillnad från förut, vi har inte kunnat betala för att ha kontinuitet. Vi har haft det på grund av trivsel tidigare, men det har blivit så att när någon spelare varit bra här har de som har kunnat betala mycket bättre varit på och då har det varit svårt för dem att stanna. Vi har absolut inte kunnat matcha det på något sätt. Nu blir det ju mer att vi kommer kunna betala ändå. Man ska inte bränna allt, vi ska bli bättre också, men jag tycker också att kontinuitet kan vara värt att betala för.

Mer bevakning av Hockeyettan? För den som diggar nyhetsbevakningen och podden Mjörnbergs Trashtalk finns möjligheten att stödja via Patreon med några riksdaler i månaden. Alla som stödjer får tillgång till bonuspoddar i samband med de ordinarie avsnitten och exklusiva fullängdspoddar på måndagar. Mer info här: https://www.patreon.com/mjornbergstrashtalk

Mikael Mjörnberg

Journalist, skribent, proffstyckare