Så scoutar de inför semifinalerna

 Så scoutar de inför semifinalerna

Sportcheferna Tom Tärnström i Väsby och Lars ”Lillis” Lövblom i Hudiksvall. Foto: Skärmdump

 

De kom etta respektive tvåa i den norra Allettan och kommer att välja som etta respektive fyra i det semifinalval som stundar nästa vecka. Nu följer representanterna för Väsby och Hudiksvall kvartsfinalspelet med stort intresse och funderar på hur de ska välja.
– Lite klyschigt, alla lag är bra, men vissa passar ju lite bättre eller sämre till det vi själva gör, säger Väsby-bossen Tom Tärnström till mjornberg.se.

Mer bevakning av Hockeyettan? För den som diggar nyhetsbevakningen och podden Mjörnbergs Trashtalk finns möjligheten att stödja via Patreon med några riksdaler i månaden. Alla som stödjer får tillgång till bonuspoddar i samband med de ordinarie avsnitten och exklusiva fullängdspoddar på måndagar. Mer info här: https://www.patreon.com/mjornbergstrashtalk

Som bästa seriesegrare kommer Väsby ha ynnesten att välja sitt motstånd först inför de stundande semifinalerna och ha sex olika alternativ att fundera över.

– Men det som man kanske hade valt först kommer inte bli valbart, skrattar Väsbys sportchef Tom Tärnström med hänvisning till lagen som är på god väg att åka ur i kvartsfinalspelet.

Han följer noggrant matcherna från tv-soffan.

– I och med att vi inte har något solklart spår är det ganska bra att kolla brett och få lite översikt överallt.

– Vissa lag som man har mött har man ganska bra koll på, sen måste man kika lite på de andra lagen och se hur de spelar och vad det är för typ av lag. Jag har i alla fall inte kollat jättemycket på andra den här säsongen. Typ Halmstad, jag har ingen aning om vad de gör i år, så det är bra att skaffa sig en bild. Att kolla matcherna. Sen får man sätta sig när man vet mer vilka lag som faktiskt är vidare och kolla noggrannare. Sedan när vi har de valmöjligheterna kanske man kokar ner det i tre som känns intressanta.

 

Åker och scoutar på plats
I Hudiksvall väljer man som fyra i valproceduren och är medvetna om att smörgåsbordet inte kommer vara lika digert som för Väsby. Men planen är ändå att ge sig ut och scouta på plats.

– Vi har väl räknat med att vi hamnar med Visby, Mariestad, Boden, någonstans i de regionerna rent klassmässigt, det är väl hugget som stucket, konstaterar sportchefen Lars ”Lillis” Lövblom.

Är det något du känner skulle passa bättre än något annat, om du tittar på till exempel Boden, Mariestad och Visby?
– Nu har vi inte sett Visby i år, men vi har 4-0 mot Boden, ifjol gick vi rent mot Visby och Mariestad har vi mött i kvalserien för två år sedan och vann en och förlorade en, så de är ungefär i paritet med varandra. Sen kan man diskutera resvägar och sådana saker. Det är sådant man får väga in.

Åker ni och kollar på något?
– Vi gjorde det ifjol, så jag och tränarna planerar faktiskt att åka någonstans i helgen. Det blir väl geografiskt så vi får se var vi hamnar, Borlänge är ett alternativ att åka till för att titta. Vi styr inte det där själva i och med att vi har tre lag som väljer före, vi kan inte styra vad de tar, utan vi får göra en prioriteringslista och då hamnar man ungefär där. Vi vet inte vad som blir över. Det var skillnad förra året, då kunde vi spetsa in oss någonstans eftersom vi valde först. Då var vi och tittade på Lindlöven och Surahammar den helgen. Vi får se vad vi gör.

Mer bevakning av Hockeyettan? För den som diggar nyhetsbevakningen och podden Mjörnbergs Trashtalk finns möjligheten att stödja via Patreon med några riksdaler i månaden. Alla som stödjer får tillgång till bonuspoddar i samband med de ordinarie avsnitten och exklusiva fullängdspoddar på måndagar. Mer info här: https://www.patreon.com/mjornbergstrashtalk

Mikael Mjörnberg

Journalist, skribent, proffstyckare