Löper risk att flyttas norrut – ”det har jag jättesvårt att se att vi får ihop”

 Löper risk att flyttas norrut – ”det har jag jättesvårt att se att vi får ihop”

Johan Wennberg, sportchef i Strömsbro.

 

Två ”söderlag” gör upp om att slippa åka ur i Hockeyallsvenskans jumbofinal och Kiruna AIF har dragit sig ur Hockeyettan. Det gör att det uppstår en vakans i Hockeyettan norra inför nästa säsong och rent geografiskt är det Strömsbro som står på tur att flyttas upp.
– Att spela i norra har jag jättesvårt att se att vi mäktar med, säger klubbens sportchef Johan Wennberg till mjornberg.se.

Mer bevakning av Hockeyettan? För den som diggar nyhetsbevakningen och podden Mjörnbergs Trashtalk finns möjligheten att stödja via Patreon med några riksdaler i månaden. Alla som stödjer får tillgång till bonuspoddar i samband med de ordinarie avsnitten och exklusiva fullängdspoddar på måndagar. Mer info här: https://www.patreon.com/mjornbergstrashtalk

Kiruna AIF kommer att ersättas i Hockeyettan med ett lag från den södra kvalserien (eftersom det är den som spelas utan ettanlag) och i och med att Tingsryd och Västervik kommer mötas i Hockeyallsvenskans jumbofinal kommer inget extra norrlag tillföras ligan till nästa säsong.

Det innebär att om Hockeyettan ska fortsätta spelas med fyra serier om tio lag i varje uppstår en vakans i norrserien. Om inte Orsa snubblar sig upp via den västra kvalserien är det Strömsbro som står på tur för att flyttas norrut. Något som upplevs som allt annat än idealiskt.

– Jag vet inte hur det ska gå ihop. Speciellt det här året som kommer tror jag att det blir tuffare ekonomiskt överlag med sponsring och allting, just för att världsläget är som det är, konstaterar Strömsbros sportchef Johan Wennberg.

 

 

Finns det en förutsättning rent ekonomiskt att spela i norrserien för en klubb som Strömsbro?
– Jag har inte tänkt riktigt på hur mycket det skulle kosta, men jag skulle kunna tänka mig att resor skulle bli nästan uppåt miljonen. Det har jag jättesvårt att se att vi får ihop.

Har ni fått någon information från förbundet eller ligan om situationen?
– Nej ingenting, ingen har kommunicerat någonting till oss. De väntar väl också på och ser hur allting utspelar sig i alla serier och så där. Men att spela i norra har jag jättesvårt att se att vi mäktar med.

Hur Hockeyettan kommer att formeras och spelas nästa säsong beslutas längre fram under våren.

Mer bevakning av Hockeyettan? För den som diggar nyhetsbevakningen och podden Mjörnbergs Trashtalk finns möjligheten att stödja via Patreon med några riksdaler i månaden. Alla som stödjer får tillgång till bonuspoddar i samband med de ordinarie avsnitten och exklusiva fullängdspoddar på måndagar. Mer info här: https://www.patreon.com/mjornbergstrashtalk

Mikael Mjörnberg

Journalist, skribent, proffstyckare