Lätt val om sportchefen får bestämma – ”hade ju varit skönt att få revansch”

 Lätt val om sportchefen får bestämma – ”hade ju varit skönt att få revansch”

Foto: Skärmdump

 

En kort resa, rivalkänslor på isen och framförallt en efterlängtad chans till revansch. Det potentiella kvartsfinalvalet är lätt om Piteås sportchef Jonatan Glader får bestämma.
– Det hade ju varit skönt att få revansch. Det är inget snack om det, säger han till mjornberg.se när Kalix kommer på tal.

Mer bevakning av Hockeyettan? För den som diggar nyhetsbevakningen och podden Mjörnbergs Trashtalk finns möjligheten att stödja via Patreon med några riksdaler i månaden. Alla som stödjer får tillgång till bonuspoddar i samband med de ordinarie avsnitten och exklusiva fullängdspoddar på måndagar. Mer info här: https://www.patreon.com/mjornbergstrashtalk

Ifjol valde Kalix att möta Piteå i kvartsfinalspelet och skickade ut rivalen med 2-0 i matcher. En matchserie som inte är glömd på någon sida av rödlinjen.

– De pratar ju fortfarande om hur roligt det var att slå ut oss förra året så det hade ju varit skönt att få revansch. Det är inget snack om det. Men det är min åsikt, det kanske inte nödvändigtvis är föreningens åsikt, säger Piteås sportchef Jonatan Glader när han pratar om kvartsfinalvalet där klubben kommer välja som nummer två.

Ett litet krux bara. Kalix måste ta sig vidare från play-in (där man i skrivande stund leder med 1-0 i matcher över Vallentuna) först. Därför har man i Piteå inte dragit igång snacket om vad man ska välja fullt ut ännu.

– Vi sa det att det finns egentligen ingen anledning att sätta igång ett stort arbete och börja spekulera för mycket utan vi ska fokusera på vårat nu. När vi vet vilka lag det är då får vi välja helt enkelt.

 

Styrelsens beslut
Traditionellt brukar lagen i Norrland ofta välja varandra för att spara pengar och restimmar. Skulle Kalix ta sig vidare är det ett av två gäng på den sidan landet som Piteå skulle kunna rikta in ögonen mot. Det andra är Sundsvall.

– Hade det varit vi och Boden som var etta och tvåa hade det kanske varit att man är intresserade av lite samma lag, men när det blir Troja som väljer framför oss är det väl rimligt kanske att vi inte tittar på samma. Eller så gör vi det, jag vet inte.

– I slutändan är det styrelsens beslut. Vi kommer lyssna med spelarrådet om hur de känner och så har vi en sportgrupp med mig och tränare som väl ska tycka vårat. Oftast har vi tyckt likadant, det har aldrig blivit några svårigheter, men i slutändan är det styrelsen som ska besluta.

Men då handlar det om ekonomi?
– Ja, lite så.

Mer bevakning av Hockeyettan? För den som diggar nyhetsbevakningen och podden Mjörnbergs Trashtalk finns möjligheten att stödja via Patreon med några riksdaler i månaden. Alla som stödjer får tillgång till bonuspoddar i samband med de ordinarie avsnitten och exklusiva fullängdspoddar på måndagar. Mer info här: https://www.patreon.com/mjornbergstrashtalk

Mikael Mjörnberg

Journalist, skribent, proffstyckare