Succélagets ovana situation – ” det är första gången för oss”

 Succélagets ovana situation – ” det är första gången för oss”

Foto: Skärmdump

 

Efter två säsonger i Allettan där föreningen varit med för att se och lära blev det succé den gångna vintern. Hanviken har varit ett av Hockeyettans stora utropstecken och nådde så långt som till en fjärdeplats i norra Allettan. En position som gör att de får välja sitt motstånd i kvartsfinalen.
Men är de favoriter eller fortsatt en underdog när slutspelet drar igång?
– Det beror ju på vilket lag man får möta, eller vilka som finns kvar att välja, säger sportchefen Mats Börjel till mjornberg.se.

Mer bevakning av Hockeyettan? För den som diggar nyhetsbevakningen och podden Mjörnbergs Trashtalk finns möjligheten att stödja via Patreon med några riksdaler i månaden. Alla som stödjer får tillgång till bonuspoddar i samband med de ordinarie avsnitten och exklusiva fullängdspoddar på måndagar. Mer info här: https://www.patreon.com/mjornbergstrashtalk

Efter en jumboplacering och en niondeplats i Allettan de två senaste säsongerna lyfte Hanviken blicken mot slutspel den här säsongen. Det räckte längre än så. När allt summeras slutar den lilla klubben på en fjärdeplats i spetsserien, strax bakom storheterna Väsby, Hudiksvall och Piteå.

– Det blev bra. Vi hade som internt mål att komma sexa så vi är mer än nöjda. Vi spelade jämnt med alla topplag och vi vinner mot många topplag, njuter sportchefen Mats Börjel.

Fjärdeplatsen innebär dessutom att Hanviken tillhör skaran av lag som kommer få välja sitt motstånd inför kvartsfinalspelet. När Troja, Piteå och Mariestad har gjort sina val kliver Hanviken ut på scenen som fyra. En helt ny situation för föreningen.

Ser ni er som favoriter inför en sådan situation eller är ni fortfarande en underdog?
– Jag tycker inte att vi är en underdog. Det har också varit en morot för oss, för vinner vi över något lag i år då har vi tagit en ny skalp eller att det är en knall eller något sådant. Vi har intern snackat om det i år, att det är så det har låtit. Vi ser oss inte som en underdog, men samtidigt kan man inte säga att vi är favoriter heller. Det beror ju på vilket lag man får möta, eller vilka som finns kvar att välja.

– Om jag säger så här, om vi skulle få möta Nyköping är det klart att vi blir favoriter, vi har ju knappt fått stryk av dem på två år, då blir det automatiskt en sådan stämpel skulle jag tro. Skulle vi få möta något lag i söder som vi inte vann över ifjol, då kan man inte vara favoriter.

Vad tittar ni på för parametrar när ni beslutar kring vilket lag ni väljer?
– Vi har inte kommit så långt, det är första gången för oss.

 

Publiken har hittat laget
Den kommande motståndaren finns någonstans i skaran Sundsvall, Nyköping, Halmstad, Karlskrona,Vimmerby, Borlänge, KRIF/Borås och Kalix/Vallentuna och efter att klubbens scoutingansvarige Marcus Due-Boje firat sin 30-årsdag (grattis!) under torsdagen ska klubben snacka igenom sitt val mer noggrant i samband med fredagsträningen.

Men oavsett vilka det blir och oavsett vad resultatet blir när slutspelet drar igång har Hanviken svarat för en lyckad säsong. Något man hoppas kunna bygga vidare på framgent.

– Hur man än vrider och vänder på det och vad man än tycker så är vi en förortsklubb, det blir ju det. En liten klubb med små resurser, vi har försökt satsa på det runt omkring, för vi har inte pengar till löner. Men om man tittar på sikt så tror jag att den här säsongen kommer betyda mycket, jag menar helt plötsligt har vi 400 på matcherna. När jag började för fyra, fem år sedan hade vi inte ens 100.

– Ungdomslagen har börjat hänga på våra matcher och bildar en liten klack, det var ett helt ungdomslag som åkte till Nyköping, och i sista omgången borta mot Väsby hade vi några killar med trummor. Det har ju hänt någonting i år, så visst betyder det mycket för klubben. Vi är inte nöjda än, vi ska inte vara någon allsvensk kandidat som Hudik eller Väsby, men vi vill etablera oss och bli ett Allettan-lag som man snackar om och har respekt för.

Mer bevakning av Hockeyettan? För den som diggar nyhetsbevakningen och podden Mjörnbergs Trashtalk finns möjligheten att stödja via Patreon med några riksdaler i månaden. Alla som stödjer får tillgång till bonuspoddar i samband med de ordinarie avsnitten och exklusiva fullängdspoddar på måndagar. Mer info här: https://www.patreon.com/mjornbergstrashtalk

Mikael Mjörnberg

Journalist, skribent, proffstyckare