Framtiden oklar efter jobbiga säsongen – ”spelade många matcher på starka tabletter”

 Framtiden oklar efter jobbiga säsongen – ”spelade många matcher på starka tabletter”

Foto: Skärmdump

 

Sämsta resultatet på många, många år så väl för laget som individuellt, en säsong som slets sönder av skador och en klubb som på ett eller annat sätt kommer vilja bygga om för att återupprätta hedern. Innebär det att vi har sett sista showen för en av Hockeyettans stora profiler? Det återstår att se.
– Jag vet ju att de vill rensa lite och om man ingår i den planen, det vet man ju inte, säger Björn Jonason till mjornberg.se.

Mer bevakning av Hockeyettan? För den som diggar nyhetsbevakningen och podden Mjörnbergs Trashtalk finns möjligheten att stödja via Patreon med några riksdaler i månaden. Alla som stödjer får tillgång till bonuspoddar i samband med de ordinarie avsnitten och exklusiva fullängdspoddar på måndagar. Mer info här: https://www.patreon.com/mjornbergstrashtalk

Huddinge gjorde sin sämsta säsong på väldigt länge och missar slutspel. Det har forwarden aldrig tidigare varit med om under sina sju raka säsonger i klubben och hans eget poängsnitt dalade till 0,79 per match. Hans lägsta notering sedan säsongen 14/15 då han representerade Vimmerby.

– Det känns väldigt tomt så klart, men oavsett när man åker ut är det ungefär samma känsla som man har nu. Skillnaden i år är väl att varken lagets eller min egen prestation har varit godkänd, så det gör allting ännu värre. Att man inte kan kliva av med hedern i behåll, det känns som att man inte gör det i år, reflekterar Björn Jonason.

Han vill själv inte skylla på det, men en viss förklaring till 34-åringens halvdana säsong kan förstås hittas i de skador som plågat honom av och till under det gångna halvåret. Jonason var borta på försäsongen och har sedan i omgångar missat matcher under seriespelets gång. Ljumskarna har strulat och en höftböjare är citat, ”helt slut”.

– Jag drog på mig ganska många skador i år som jag inte har haft tidigare. Småskavanker som gjorde att jag inte kunde fullfölja matcher eller träningar utan var tvungen att vila och jag spelade väldigt många matcher på väldigt starka tabletter och det är ju inte optimalt.

– Från början var det bara att släcka de här småbränderna i ljumskarna, men sen var man tvungen att gå ner till det djupa problemet och det gjorde att jag i omgångar missade matcher. Sen är det ju division ett, det får man ju tänka på. Det är klart att har man en läkare eller en fysio som är där varje dag och kan titta och känna och klämma då är det klart att man får andra förutsättningar, men nu är det järnet hem och jobba. Det är mycket sånt som spelar in på den här nivån som gör att man inte hinner återhämta sig på samma sätt.

Då kanske det är skönt att det inte blev slutspel så kroppen får återhämta sig?
– För kroppens del absolut, men för huvudet är det ju en tragedi.

 

Oklart om nytt kontrakt
Men att den gångna säsongen blev som den blev rent hälsomässigt påverkar inte synen på framtiden och om det blir en fortsatt satsning på hockeyn eller inte för veteranen.

– Kroppen kommer bli hel. Skadorna har vi fått bukt på nu, om än lite sent. Jag har ett bra upplägg fram till sommaren nu, att köra rehab för de här muskelgrupperna och stärka upp dem så att de ska vara redo inför nästa säsong, där känner jag mig helt trygg.

Huruvida det blir mer spel nästa säsong eller inte är ett beslut som delvis ligger i händerna på Huddinge som klubb. Föreningen kommer vilja bygga om för att komma tillbaka starkare efter säsongens fiasko och sportchefen Alexander Ytterberg sa bland annat att ”Det blir en utvärderingsprocess för oss, vilka spelare vill vi ha kvar?” häromdagen.

Hur ser du på framtiden, blir det en fortsättning eller är du klar?
– Det vet jag inte, vi får väl höra lite vad föreningen säger. Vi ska väl ha individuella möten i början på nästa vecka där de ska gå igenom varje spelare. Sen får man väl se hur upplägget är och om de ens vill ha kvar en. Jag vet ju att de vill rensa lite och om man ingår i den planen, det vet man ju inte. Så jag håller det väldigt öppet fortfarande. Sen är det mycket som ska klaffa med familj och jobb och all fritid runt om samtidigt som jag inte vill göra något halvdant, utan ska det satsas då ska det satsas rejält, säger Jonason.

Men med tanke på livet är det Huddinge som gäller om det skulle bli något mer spel?
– Ja, absolut. Det är Huddinge jag har i hjärtat, jag är där varje dag mer än bara i a-laget. Det känns som att man har fått en stor roll i hela föreningen så att byta för att tänka på sin egen del det känns inte aktuellt i dagsläget skulle jag säga i alla fall.

Det låter som att du ändå har börjat umgås med tanken att det inte är jättemånga år kvar?
– Det är klart att tanken finns, mina närmaste vänner lade ju av här förra året. Det är klart att mycket sånt spelar roll, men hade jag fått bestämma själv hade jag säkert spelat en tio år till.

Mer bevakning av Hockeyettan? För den som diggar nyhetsbevakningen och podden Mjörnbergs Trashtalk finns möjligheten att stödja via Patreon med några riksdaler i månaden. Alla som stödjer får tillgång till bonuspoddar i samband med de ordinarie avsnitten och exklusiva fullängdspoddar på måndagar. Mer info här: https://www.patreon.com/mjornbergstrashtalk

Mikael Mjörnberg

Journalist, skribent, proffstyckare