Jakten på ersättaren är redan igång – ”det finns förslag på bordet”

 Jakten på ersättaren är redan igång – ”det finns förslag på bordet”

Arto Miettinen lämnar Tranås efter säsongen. Foto: Skärmdump

 

Under torsdagskvällen gick Tranås ut med att klubben och tränaren Arto Miettinen kommer att gå skilda vägar efter säsongen. Något som varit klart en längre tid, men som kommunicerades nu av en anledning. Och jakten på en ersättare är redan igång.
– Det är klart att jag har diskuterat lite under den här månaden som har varit, säger sportchefen Stefan Fransson till mjornberg.se.

Mer bevakning av Hockeyettan? För den som diggar nyhetsbevakningen och podden Mjörnbergs Trashtalk finns möjligheten att stödja via Patreon med några riksdaler i månaden. Alla som stödjer får tillgång till bonuspoddar i samband med de ordinarie avsnitten och exklusiva fullängdspoddar på måndagar. Mer info här: https://www.patreon.com/mjornbergstrashtalk

Efter två säsonger i Tranås står det klart att tränaren Arto Miettinen kommer lämna inför nästa säsong. Ett besked som knappast förvånar i sig med tanke på att tränarens kontrakt löper ut. Men tajmingen på beskedet lyfte ett och annat ögonbryn.

Med två omgångar kvar av Allettan befinner sig Tranås i ett svettigt race för att nå slutspel.

– Det har varit klart en tid och i den här världen när det börjar sippra är det väl bättre att det kommer ut att det är så. Jag ser egentligen inget konstigt med det, utan det är så här det är. Det är klart att man hoppas att det kan bli en positiv effekt av det, säger klubb- och sportchefen Stefan Fransson.

Det är bättre att förekomma än att förekommas…
– Ja, så kan det väl vara ibland. Det är inga konstiga grejer på något sätt, inte för Arto heller. Det var mer att förekomma, men sen vet man inte, små grejer kan ha effekter åt alla möjliga håll så det är klart att man kan hoppas att vi får en effekt av det och att det kan bli avslappnat på något sätt.

– Vi har satt oss i en jävla skitsituation tycker jag, vi behöver vinna, vi behöver ta sex poäng för att ta chansen. Fan nu knyter vi näven, nu gör vi de här två på ett bra sätt. Vi får framgång och sen får vi fortsätta vidare. Lite så var kanske strategin.

 

”Finns förslag på bordet”
Parterna har varit överens om att det inte ska bli någon fortsättning i närmare en månads tid och spelarna meddelades innan saken blev offentlig under torsdagen. Det innebär att sportchefen haft tid på sig att fundera kring vilken väg Tranås ska ta framåt från och med säsongen 23/24.

Vad har ni för spec nu, vad är det för typ av tränare ni söker?
– Vi har väl en tanke och syn, men jag håller den exakta specen för oss just nu så får vi se vad vi landar i. Det är klart att jag har diskuterat lite under den här månaden som har varit med några och kanske kommit vidare…så jag ska inte säga exakt specen hur vi tänker och så, men…

Har du någon klar till och med?
– Nej, jag har ingen klar, men vi har haft diskussioner och det finns förslag på bordet också.

Mer bevakning av Hockeyettan? För den som diggar nyhetsbevakningen och podden Mjörnbergs Trashtalk finns möjligheten att stödja via Patreon med några riksdaler i månaden. Alla som stödjer får tillgång till bonuspoddar i samband med de ordinarie avsnitten och exklusiva fullängdspoddar på måndagar. Mer info här: https://www.patreon.com/mjornbergstrashtalk

Mikael Mjörnberg

Journalist, skribent, proffstyckare