Ännu oklart om de kommer dumpa truppen – ” allting har ett pris i slutändan”

 Ännu oklart om de kommer dumpa truppen – ” allting har ett pris i slutändan”

Foto: Skärmdump

 

Klockan 24 natten mellan onsdag och torsdag slår transferfönstret igen för den här säsongen. Samtidigt spelas en väldigt viktig Allettan-omgång under onsdag kväll. Det gör att Skövde sitter i ett stort dilemma – släppa spelare eller inte släppa spelare, det är frågan…
– Blir det fel resultat på onsdag kan jag mycket väl tänka mig att jag har en del att göra i bussen på vägen hem, säger klubbchefen Anders Lundström till mjornberg.se.

Mer bevakning av Hockeyettan? För den som diggar nyhetsbevakningen och podden Mjörnbergs Trashtalk finns möjligheten att stödja via Patreon med några riksdaler i månaden. Alla som stödjer får tillgång till bonuspoddar i samband med de ordinarie avsnitten och exklusiva fullängdspoddar på måndagar. Mer info här: https://www.patreon.com/mjornbergstrashtalk

Det återstår fem omgångar av Allettan södra och i skrivande stund har Skövde sju poäng upp till slutspelsplats. Under onsdagskvällen spelar man borta mot bottenkollegan Karlskrona samtidigt som åttondeplacerade Halmstad Hammers har en klurig bortamatch mot HC Dalen.

Får Skövde med sig resultaten är man i allra högsta grad med i kampen om slutspelsplats. Grinar det emot är man i stort sett helt avsågade och kan bli en av klubbarna som tar beslutet att släppa sina spelare vid deadline.

– Vi har väl sagt så här att fram till att vi vet att vi är borta så kommer vi inte släppa någon. Sen är det ju tyvärr så att hockeyn har blivit sådan att det är en fråga om pengar också, det är lite grann så att allting har ett pris i slutändan, förklarar Skövdes klubbchef Anders Lundström.

– Sen är det så att det blir väldigt snabba ryck på onsdag, för sista övergången är ju klockan 24. Blir det fel resultat på onsdag kan jag mycket väl tänka mig att jag har en del att göra i bussen på vägen hem.

För att göra det hela ännu mer komplext. Även om laget skulle förlora i Karlskrona och falla ur slutspelsracet väntar ett hemmaderby mot stora rivalen Mariestad till helgen. Ett Skövde som börjat släppa sina spelare skulle förmodligen inte locka några marginalfans till Billingehov.

– Det råder olika meningar om det, jag tror ju att det skulle vara så men det har inte varit något jättefel på förköpen än så länge. Jag har inte märkt av att det skulle vara något ointresse, men det är klart, skulle vi dumpa laget på onsdag blir det väl bara boisare då antagligen. Då kan det nog bli bortaplan på hemmaplan.

 

Andra klubbar har kollat läget
Klubbchefen svarar uppriktigt att han inte riktigt vet hur man kommer göra när allt ställs på sin spets, men ifjol släppte klubben flera spelare i ett liknande läge och det lär knappast saknas intresse från andra klubbar då marknaden är fortsatt tunn.

– Jag kan tänka mig att det kanske blir lite diskussioner här under veckan. Det var ganska mycket klubbar som hörde av sig förra veckan, men det tystnade ganska snabbt när Visby slog Karlskrona och Bois slog Halmstad. När resultaten gick vår väg då var det inte lika många som ringde längre.

Har du någon dialog med spelarna?
– Vi för ju ständig dialog med spelarna, men jag tror att det är ingen som egentligen vill någonstans den här gången. De vill väl reda ut det så gott det går. Jag har inte hört att det är någon spelare som har sagt eller att någon agent har sagt att någon spelare prompt vill iväg, utan snarare tvärtom. De jag har pratat med har sagt att de tänker köra in i kaklet. Det hoppas jag väl att den inställningen finns.

– Det får bli en diskussion under veckan beroende på hur det går. Förra året kunde jag leva med det lite mer, nu tycker jag att det varit lite mer onödigt. Men det är ingen annans fel än vårt eget kan jag tycka.

Mer bevakning av Hockeyettan? För den som diggar nyhetsbevakningen och podden Mjörnbergs Trashtalk finns möjligheten att stödja via Patreon med några riksdaler i månaden. Alla som stödjer får tillgång till bonuspoddar i samband med de ordinarie avsnitten och exklusiva fullängdspoddar på måndagar. Mer info här: https://www.patreon.com/mjornbergstrashtalk

Mikael Mjörnberg

Journalist, skribent, proffstyckare