Stänger dörren för deadline-värvningar – ”ska inte bli någon high chaparral-klubb”

 Stänger dörren för deadline-värvningar – ”ska inte bli någon high chaparral-klubb”

Foto: Skärmdump

 

Målbilden är att vara med och slåss om platsen i Hockeyallsvenskan, men inför transferdeadline sitter topplaget lugnt och planerar inte att göra några förstärkningar.
– Om vi ska vara en klubb av kontinuitet och hitta en linje i det här att inte bli någon high chaparral-klubb, då måste vi på något vis också hantera det, säger Hudiksvalls sportchef Lars ”Lillis” Lövblom till mjornberg.se.

Mer bevakning av Hockeyettan? För den som diggar nyhetsbevakningen och podden Mjörnbergs Trashtalk finns möjligheten att stödja via Patreon med några riksdaler i månaden. Alla som stödjer får tillgång till bonuspoddar i samband med de ordinarie avsnitten och exklusiva fullängdspoddar på måndagar. Mer info här: https://www.patreon.com/mjornbergstrashtalk

Det är bara några få dagar kvar till det att transferfönstret stänger och det är många klubbar om budet att få de sista pusselbitarna på kroken ute på transfermarknaden. Men Hudiksvall och sportchefen Lars ”Lillis” Lövblom sitter lugnt. Laget har registrerat 19-årige Arvid Sundin från Brynäs J20 och jobbar på att dubbelregistrera även en tredjemålvakt om något skulle hända längre fram. Men i övrigt finns inga ambitioner att värva.

– Det inga nyförvärv på gång över huvud taget. Vi har bestämt oss för att gå på den trupp vi har. Av erfarenhet från de år som jag har varit här känns det bäst. Jag tycker vi har ett bra lag och kan vi komma upp i hög nivå, då kommer vi räcka ganska långt, konstaterar sportchefen Lars ”Lillis” Lövblom.

– Jag tror inte på det här med quick fix. Det ska vara om man åkt på skador och som det ser ut i dagsläget har vi småskador, men inga allvarliga skador. Om vi ska vara en klubb av kontinuitet och hitta en linje i det här att inte bli någon high chaparral-klubb, då måste vi på något vis också hantera det. Säger vi att vill ha kontinuitet på ledar- och spelarsidan då gäller det att hantera de spelare vi har också.

 

Tränaren kommer lämna – ” helt transparent och öppen diskussion”
Den senaste tiden har Hudiksvall skakats om av nyheten att huvudtränaren Dennis Hall kommer att lämna klubben för ett jobb i Hockeyallsvenskan nästa säsong. Något som den 33-årige hajptränaren också har konfirmerat.

Hur tror du det påverkar resten av säsongen att ni har en tränare som alla vet kommer lämna?
– Det tror jag inte påverkar. Jag har informerat truppen så de vet om det och vi har haft en bra dialog Dennis och jag också. Jag kände det förra gången också, när Dennis skulle komma, att det inte påverkade oss så mycket. Då gick vi till kvalserien. Det är värre om det kommer ut senare, nu vet alla om det. Jag tycker han är värd det, att när han får ett så bra erbjudande från en av topp sex-klubbarna så tycker jag att han ska ta det. Vi har haft en helt transparent och öppen diskussion om det här.

– Jag tycker att vi har en tränare som är jättedriven. Han har drivit upp vår verksamhet och kan vi fortsätta och lägga ribban där han och Richard Lindelöf har lagt upp är det, det vi ska fortsätta jobba vidare på. Sen är det upp till mig att hitta rätt ledare och även att vi fortsätter att bygga på det sätt vi har gjort.

Hur långt har ni kommit i rekryteringen av en ny tränare?
– Ingen alls kan jag säga, det här blev klart för en och en halv vecka sedan och jag har inte lagt något fokus på det. Det är lika med spelare, det är ingen som bestämmer sig nu. De bra spelarna vill till allsvenskan och de bra ledarna vill till allsvenskan, så det här blir en process som kommer börja nu och sen förhoppningsvis är vi klara i maj eller någonting, men vi får se hur lång tid det tar.

Mer bevakning av Hockeyettan? För den som diggar nyhetsbevakningen och podden Mjörnbergs Trashtalk finns möjligheten att stödja via Patreon med några riksdaler i månaden. Alla som stödjer får tillgång till bonuspoddar i samband med de ordinarie avsnitten och exklusiva fullängdspoddar på måndagar. Mer info här: https://www.patreon.com/mjornbergstrashtalk

Mikael Mjörnberg

Journalist, skribent, proffstyckare