Hockeyettan-lagets hall underkänd – kan få spelförbud

 Hockeyettan-lagets hall underkänd – kan få spelförbud

 

Vid upprepade tillfällen har Svenska ishockeyförbundet haft anmärkningar på Hockeyettan-gängets hemmahall och påpekat saker som inte håller måttet. Nu kan det bli spelförbud i hallen.

Bristerna som tidigare påpekats i Köpings ishall har inte åtgärdats och nu konstaterar förbundet att ”Inga matcher som lyder under Svenska Ishockeyförbundets tävlingsbestämmelser får spelas i anläggningen”. Köping får dock dispens under februari månad.

”Kravet är att vissa brister åtgärdas snarast, en handlingsplan för resterande brister presenteras samt att kommunen komunicerar en tidplan för ett nytt hallbygge. Levereras allt detta kan vi få dispens att spela i ishallen tills ny hall står klar”, skriver klubben på sin hemsida.

Mikael Mjörnberg

Journalist, skribent, proffstyckare