Ett lag extra får chansen att kliva upp

 Ett lag extra får chansen att kliva upp

 

Det har spekulerats en hel del kring hur kvalet till Hockeyettan ska lösas i och med att Kiruna AIF har dragit sig ur och att det därmed bara är nio lag i den norra vårserien. Nu har förbundet kommit med besked.

Under dagen skickade Svenska ishockeyförbundet ut information som gör gällande att Hockeyettan-lagen (tre stycken) som hamnar i kval kommer att delas in regionalt. I den kvalserie som då blir utan Hockeyettan-lag kommer ett extra lag från division 2 få chansen att kvala.

”En regions kval blir därmed utan lag från hockeyettan och ersätter då denna plats med ett extra lag från hockeytvåan till sin kvalserie”, skriver förbundet i sin information.

Mikael Mjörnberg

Journalist, skribent, proffstyckare