Poängsprutan blir kvar i Hockeyallsvenskan – ”vi är nöjda med avtalet”

 Poängsprutan blir kvar i Hockeyallsvenskan – ”vi är nöjda med avtalet”

Foto: Skärmdump

 

Initialt var tanken att den poängstarke forwarden bara skulle spela fyra matcher under sin låneperiod i Hockeyallsvenskan, men Jesper Ylivainio har gjort det så bra i Tingsryd att utlåningen har förlängts. Men i Piteå fruktar man inte att tappa sin offensiva trollgubbe permanent.
– Det står tydligt i avtalet när han ska tillbaka och alla är införstådda med det, säger sportchefen Jonatan Glader till mjornberg.se.

Mer bevakning av Hockeyettan? För den som diggar nyhetsbevakningen och podden Mjörnbergs Trashtalk finns möjligheten att stödja via Patreon med några riksdaler i månaden. Alla som stödjer får tillgång till bonuspoddar i samband med de ordinarie avsnitten. Mer info här: https://www.patreon.com/mjornbergstrashtalk

Tingsryd har haft ett jobbigt manfall i sin allsvenska trupp under hösten och satt i system att korttidslåna spelare från Hockeyettan. En av spelarna som lånats in är Piteås trollgubbe Jesper Ylivainio som gjort succé, spelat powerplay och svarat för tre assist på lika många matcher.

Från början var det sagt att 25-åringen skulle återvända till Piteå lagom till söndagens serieavslutande derby mot Boden, men under tisdagen blev det klart att lånet i Tingsryd förlängs till och med den 18 december.

– Vi har haft en bra dialog med Tingsryd där båda parter har haft förståelse för varandra och där vi har hittat ett bra hyresavtal, säger sportchefen Jonatan Glader.

Ni får betalt?
– Ja men precis, det ska vara en situation där alla tre parter är nöjda så det har vi hittat. Vi är nöjda med det som vi har fått av Tingsryd och de är nöjda att vi kan ställa upp.

 

Inte rädd att tappa forwarden
Tidigare under hösten lånade Tingsryd forwarden Oliver Olsson från KRIF för att strax därefter värva loss honom permanent för resten av säsongen. Men att samma sak ska hända med Ylivainio och Piteå håller sportchef Glader för otroligt.

Finns det någon möjlighet att de kommer vilja köpa loss honom för resten av säsongen?
– Det står i avtalet och ingen har den inställningen, varken Ylivainio, vi eller Tingsryd har den inställningen.

Så de har inte frågat?
– De har inte frågat och det står tydligt i avtalet när han ska tillbaka och alla är införstådda med det.

– Det är roligt att det går bra, det viktiga är att Jesper kommer hit och är hel och frisk och har ett antal bra matcher i benen, det kan ju bli bra för oss också i slutändan. Plus att vi då har fått till ett avtal över perioden som vi är nöjda med. Då är alla nöjda.

Mer bevakning av Hockeyettan? För den som diggar nyhetsbevakningen och podden Mjörnbergs Trashtalk finns möjligheten att stödja via Patreon med några riksdaler i månaden. Alla som stödjer får tillgång till bonuspoddar i samband med de ordinarie avsnitten. Mer info här: https://www.patreon.com/mjornbergstrashtalk

Mikael Mjörnberg

Journalist, skribent, proffstyckare