Tre av fyra på skadelistan spelar inte mer innan jul – hemlighetsfullt om stjärnans skada

 Tre av fyra på skadelistan spelar inte mer innan jul – hemlighetsfullt om stjärnans skada

Foto: Skärmdump

 

Allettan-platsen är redan säkrad och laget kan lugnt cruisa sig genom resterande del av grundserien med målet att hålla den i dagsläget 14 matcher långa segersviten intakt hela vägen in i mål. Men det betyder inte att allt är frid och fröjd. Tre av fyra spelare på Väsbys skadelista spelar inte mer under grundserien.
– Det har varit några borta ett tag, säger klubbens sportchef Tom Tärnström till mjornberg.se.

Mer bevakning av Hockeyettan? För den som diggar nyhetsbevakningen och podden Mjörnbergs Trashtalk finns möjligheten att stödja via Patreon med några riksdaler i månaden. Alla som stödjer får tillgång till bonuspoddar i samband med de ordinarie avsnitten. Mer info här: https://www.patreon.com/mjornbergstrashtalk

Till onsdagskvällens match mot Huddinge finns fyra spelare, Nils Bolin, Vladimir Chetverikov, Victor Olsson och Tobias Liljendahl på skadelistan. Av dem är det bara den sistnämnda som eventuellt kan vara tillbaka innan serien är färdigspelad.

Stjärnan skadade sig under lagets tisdagsträning.

– Han fick en tackling och det hände lite grejer, konstaterar sportchefen Tom Tärnström hemlighetsfullt.

– Han ska undersökas idag eller imorgon, men det låter som att det inte är någon långkörare. Så förhoppningsvis kan han vara tillbaka nästa vecka någon gång.

 

Trion borta serien ut
När det gäller de övriga tre är sportchefen betydligt mer öppen. Ingen av dem kommer spela mer innan Allettan.

Nils Bolin åkte på en ful tackling av Nyköping-backen Casper Gillberg förra veckan och ådrog sig förutom kraftig hjärnskakning även en fraktur nedanför ögat.

– Med honom vet vi inte, han är hemma och vilar och ska träffa någon imorn. Vi får väl se. Han fick ju en fraktur också så han kommer absolut inte spela innan Allettan.

Energispelaren Vladimir Chetverikov vilar på grund av en fraktur i handen och målvakten Victor Olsson har inte spelat en match på hela serien.

– Han fick operationstid nu så vi hoppas att han ska kunna vara med till Allettan. Han var borta nästan hela grundserien förra året också. Då var det med ena knäet, någon menisk och det opererade han och så funkade det bra sen. Nu har det både varit hjärnskakning och det andra knäet. Det verkar ändå som att prognosen är ganska hygglig att han ska kunna vara med till Allettan.

Mer bevakning av Hockeyettan? För den som diggar nyhetsbevakningen och podden Mjörnbergs Trashtalk finns möjligheten att stödja via Patreon med några riksdaler i månaden. Alla som stödjer får tillgång till bonuspoddar i samband med de ordinarie avsnitten. Mer info här: https://www.patreon.com/mjornbergstrashtalk

Mikael Mjörnberg

Journalist, skribent, proffstyckare