Röt till på träningen – ”Självbilden är inte där den ska vara”

 Röt till på träningen – ”Självbilden är inte där den ska vara”

Foto: Skärmdump

 

Den underliggande statistiken ser bra ut, resultaten går inte att klaga på och framåt har man sprutat in mål. Men spelet och inställningen lämnar betydligt mer att önska från ett uttalat topplag och det är man väl medvetna om i Hudiksvall.
– Summa summarum, vi ser inte ut som jag vill att vi ska se ut, säger tränaren Dennis Hall till mjornberg.se.

Mer bevakning av Hockeyettan? För den som diggar nyhetsbevakningen och podden Mjörnbergs Trashtalk finns möjligheten att stödja via Patreon med några riksdaler i månaden. Alla som stödjer får tillgång till bonuspoddar i samband med de ordinarie avsnitten. Mer info här: https://www.patreon.com/mjornbergstrashtalk

Sju segrar på tio matcher, obesegrade under ordinarie tid och 54 mål producerade framåt. Resultatmässigt ser Hudiksvalls serieinledning inte alls så pjåkig ut, men på isen har det varit en helt annan historia.

Det stjärnstarka laget har haft en ful ovana att sätta sig själva i knöliga situationer och hamna i stora underlägen som de sedan måste jaga ikapp. Det har varit hejdundrande målkalas i var och varannan match.

– Vi är inte alls nöjda med prestationen. I det här läget på säsongen, resultatmässigt kan man tycka att vi inte har blivit nollade och fram och tillbaks, men självbilden är inte där den ska vara, konstaterar tränaren Dennis Hall krasst.

Ni har haft för dålig ödmjukhet…
– Ja, absolut. Man är inte riktigt införstådd på vad man behöver göra över 60 minuter prestationsmässigt för att faktiskt bygga något som kommer bli bra över tid.

– Jag kan känna som tränare att ibland är det fan bättre om man åker på pisk ordentligt så att det får svida rakt igenom, men samtidigt är det klart att det är ett tecken på karaktär att man faktiskt tar sig tillbaka i matcherna. Men enligt mig det är ingenting som vi ska hålla på med över tid, vi måste se till att vi säkerställer det vi ska göra och någonstans handlar det om att man behöver vara ödmjuk inför uppgiften och vara konsekvent i det som man förväntas göra. Inte bara i 40 minuter, utan i 60 minuter.

Senast i raden av märkliga matcher var onsdagens möte i Umeå där Teg tilläts gå upp i en 3-0-ledning som Hudiksvall sedermera hämtade ikapp innan hemmalaget kunde avgöra till 6-5 efter straffläggning. Efter det hettade det till på torsdagens träning.

– Mitt ansvar är att se till att vi blir införstådda i vad vi ska göra och tro mig, det är någonting som vi pratar om varje dag. Vi tittar på det och det är någonting som vi kommer få rätsida på, lovar Hall.

Är det nyttigt att ha uppehållet nu för att jobba med den typen av saker?
– Efter träningen igår skulle jag gärna spela match idag. Det var raka rör om vi säger så.

Från dig eller från spelarna?
– Från hela gruppen, men det var jag som såg till att det blev den typen av stämning och att vi gick till botten med det som inte är som det ska och vad det är vi faktiskt måste göra för att få till en förändring.

 

”Inte ett gäng divor”
I Hudiksvall jobbar man mycket med underliggande statistik och en sak som varit påtaglig i inledningen av säsongen är att statistiken trots att matcherna sett ut som de gjort talat väldigt mycket i Hudiksvalls favör.

– Problemet för oss just nu är att vi följer det vi ska göra strukturmässigt, vi åker och åker men vi vinner inte kamperna, vi gör inte det basala, vi gör inte grunden och när vi inte gör det ser det förjävligt ut.

Hur ser siffrorna ut, är statistiken bättre än vad verkligheten visar?
– Otroligt mycket bättre och det stör mig. Jag ser att vi förväntas vinna våra matcher med ungefär i snitt 4-2, 5-2. Jag har inte en grupp divor som inte är införstådda, utan det handlar någonstans om att det måste in hela vägen för att den här ödmjukheten ska infinna sig. Man måste förstå att det kommer inte lösa sig och den dagen vi förstår det är jag helt övertygad om att då kommer det ganska snabbt se betydligt mer tryggt och stabilt ut i vårat spel.

Ni släpper in väldigt mycket mål, hur ser försvarsspelet ut?
– Problemet vi har just nu är att vi släpper inte till så mycket lägen som är farliga, däremot de få som dyker upp de är livsfarliga tillsammans med att puckar som i sig inte ska vara ett hot för att bli ett mål har trillat in.

Har du förtroende för målvaktsparet?
– Absolut, det är samma som med resterande trupp. Vi har den trupp vi har och det är det vi utgår ifrån i dagsläget. Sen vad som händer under resans gång, det återstår att se.

Mer bevakning av Hockeyettan? För den som diggar nyhetsbevakningen och podden Mjörnbergs Trashtalk finns möjligheten att stödja via Patreon med några riksdaler i månaden. Alla som stödjer får tillgång till bonuspoddar i samband med de ordinarie avsnitten. Mer info här: https://www.patreon.com/mjornbergstrashtalk

Mikael Mjörnberg

Journalist, skribent, proffstyckare