Tränare på landslagsuppdrag – då hoppar profilen in

 Tränare på landslagsuppdrag – då hoppar profilen in

 

Två ledare från topplaget kommer att åka på landslagsuppdrag i början av november månad, då ställer sig en storprofil i båset som ersättare.

Det rör sig om Nybro Vikings assisterande tränare Pontus Nyberg som ska agera videocoach åt det norska a-landslaget och videocoachen Malte Jakobsson som åker på ett liknande uppdrag med det svenska U17-landslaget. Under tiden de är borta kommer den gamle klubbproilen Jonny Ågren kliva in som assisterande tränare,

– Det är väldigt kul att ledare från Nybro Vikings åker iväg på landslagsuppdrag och vi är väldigt stolta över det. Det visar att föreningen tar steg även på ledarsidan och det är viktigt att vi fortsätter med bra utbildning för våra ledare. Det är också en perfekt lösning att vi kan lyfta upp Jonny Ågren från juniorerna till representationslaget under tiden, säger klubbchefen Rasmus Aro på Nybros hemsida.

Mikael Mjörnberg

Journalist, skribent, proffstyckare