Flera hjärnskakningar på backsidan – kan värva center i veckan

 Flera hjärnskakningar på backsidan – kan värva center i veckan

Foto: Skärmdump

 

Offensiven har kört fast ordentligt, segrarna uteblivit och till råga på allt har laget nu dessutom drabbats av några jobsposter på backsidan.
– Det går snabbt, vi har åtta backar på kontrakt, men nu är vi nere på fem, konstaterar Nyköpings sportchef Magnus Eriksson.

Mer bevakning av Hockeyettan? För den som diggar nyhetsbevakningen och podden Mjörnbergs Trashtalk finns möjligheten att stödja via Patreon med några riksdaler i månaden. Alla som stödjer får tillgång till bonuspoddar i samband med de ordinarie avsnitten. Mer info här: https://www.patreon.com/mjornbergstrashtalk

Som om det inte räckte med en riktigt blek insats och storförlust (1-5) borta mot Huddinge på söndagseftermiddagen tvingades Nyköping dessutom se två av sina backar kliva av efter smällar mot huvudet. Så väl Linus Malm som Oliver Åkelid tvingades kasta in handduken i förtid.

– Linus Malm fick en puck i huvudet långt ner mot öronskyddet. Han kände att han var groggy efter det. Vi fick bra hjälp av lagläkare i Huddinge, men han har en hjärnskakning med största sannolikhet, förklarar Nyköping sportchef Magnus Eriksson.

Oliver Åkelid sänktes av en tjuvsmäll från Huddinges rutinerade Björn Jonason (som med största sannolikhet kommer bli avstängd) i slutminuterna.

– Det är en fruktansvärt onödig tackling. Den tog illa, det ser man på videon också. Han hade ont i huvudet och det gjorde ont ner mot nacken. Det känns som att det skulle kunna vara samma, men Linus mådde sämre efter matchen.

– Vi håller tummarna för att Åkelid kan vara tillbaka i veckan, men Linus tror jag inte vi ser den här veckan i alla fall.

Dessutom fanns sedan tidigare även den talangfulle unge backen Wilmer Mattiasson på skadelistan. Också han med hjärnskakning.

– Wilmer åkte på en hjärnskakning han med i en J20-match förra helgen. Han fick något felskär och ramlade in i sargen med huvudet före. Det går snabbt, vi har åtta backar på kontrakt, men nu är vi nere på fem.

 

Kan landa center i veckan
Hur jobbig situationen blir på backsidan påverkas av vad den slutgiltiga domen blir för Linus Malm och Oliver Åkelid, men sportchefen utesluter inte att han kan komma att behöva agera.

– Självklart tittar vi, sen vet vi ju också hur backmarknaden är. Vi hade en kille, Filip Gunnarsson från J20, som var med en del på försäsongen och som absolut skulle kunna komma upp och hjälpa oss i veckan.

Sedan tidigare jagar Nyköping dessutom förstärkning på anfallssidan där nyckelpjäsen Albin Ivarsson Hamberg plågas av en mystisk fotskada med ett sargat ledband.

– Med tanke på att Albin blev skadad i träningsmatchen mot Vimmerby så har vi haft siktet inställt på en center och där kan det nog dyka upp något i veckan faktiskt. Men nu blir det läge att kolla backsidan också. Nu när vi är i det här läget, nu har vi två viktiga hemmamatcher i veckan, då vill man gärna ha någon som är igång och redo.

Ni har startat serien ganska svagt och har svårt att göra mål, är det rent av lite krisstämpel?
– Nej, jag pratade med Filip (Algeman, tränare förf.anm) imorse och tittar man på de förluster på ordinarie tid vi har efter fem matcher, då är det Väsby borta och Huddinge borta och det är väl inget dunderfiasko. Grottar man ner det är det som sticker i ögonen att vi spelar 1-1 hemma både mot Vallentuna och mot Segeltorp, det är ju där vi har tappat fyra poäng.

– Nu har vi dubbla hemmamatcher mot Hanviken och Wings i veckan, skulle vi vara nollade efter det, då kan vi kanske prata lite mer krisstämpel, men nej det vill jag inte säga än.

Mer bevakning av Hockeyettan? För den som diggar nyhetsbevakningen och podden Mjörnbergs Trashtalk finns möjligheten att stödja via Patreon med några riksdaler i månaden. Alla som stödjer får tillgång till bonuspoddar i samband med de ordinarie avsnitten. Mer info här: https://www.patreon.com/mjornbergstrashtalk

Mikael Mjörnberg

Journalist, skribent, proffstyckare