Målvaktsparet är klart – kvalhjälten blir en del av lösningen

 Målvaktsparet är klart – kvalhjälten blir en del av lösningen

 

Klubben har gjort klart med sin målvaktslösning till kommande säsong och ett bekant ansikte blir en av två keepers som ska slåss om speltiden.

När Örnsköldsvik klarade sig kvar i Hockeyettan via negativt kvalspel var Oscar Darnell, inlånad från Modos J20, en viktig del av framgången. Kommande säsong spelar den unge målvakten för Örnsköldsvik permanent och hans kollega blir Victor Svensson som hämtas från Stenungsund i division 2.

– Han var en av anledningarna till att vi löste utmaningen vi ställdes inför. Oscar tävlar i alla lägen, om varje puck. Det är någonting som smittar av sig på lagkamraterna. Att han nu väljer att inleda sin seniorkarriär i ÖHF känns bra, säger sportchefen Patrick Edlund om Darnell på Ö-viks hemsida.

Mikael Mjörnberg

Journalist, skribent, proffstyckare