Siktar fortsatt högt trots tuffa säsonger – ”kan inte säga något annat”

 Siktar fortsatt högt trots tuffa säsonger – ”kan inte säga något annat”

 

Det har varit två ganska mörka säsonger i Tranås, men att flytta tillbaka positionerna och sänka ambitionsnivån finns inte på kartan.
– Jag kan inte säga något annat för då har vi inte något att sträva mot, säger klubbchefen Stefan Fransson till mjornberg.se.

Mer bevakning av Hockeyettan? För den som diggar nyhetsbevakningen och podden Mjörnbergs Trashtalk finns möjligheten att stödja via Patreon med några riksdaler i månaden. Alla som stödjer får tillgång till bonuspoddar i samband med de ordinarie avsnitten. Mer info här: https://www.patreon.com/mjornbergstrashtalk

Ni kan historien vid det här laget. Säsongen 21/21 skulle Tranås satsa sig tillbaka till kvalserien mot Hockeyallsvenskan, men misslyckades med allt som gick att misslyckas med och räddades slutligen kvar i Hockeyettan via negativt kval.

Revanschen 21/22 körde sedan i diket redan på försäsongen när tilltänkt spetsspelare efter tilltänkt spetsspelare gick sönder och tvingades ställa in säsongen. Skador fortsatte att plåga laget hela säsongen och någon plats i Allettan blev det inte.

Men i vårserien spelade laget ändå ganska bra hockey innan det hårda matchandet på ett slitet manskap tog ut sin rätt i play-in mot Halmstad. Sport- och klubbchefen Stefan Fransson ser ändå våren som ett litet ljus i den mörka tunnel som Tranås varit inne i de senaste två åren.

– Vi åkte ut mot ett lag som var bättre än oss i play-in, men däremot känner jag ändå att vi kom tillbaka där vi hör hemma någonstans och det är väl det man känner är så jävla skönt ändå. Vi är där och krigar. Fortsättningsserien blir ändå ett bra betyg och vi gör två riktigt bra matcher mot Halmstad, konstaterar han.

Vad är ambitionsnivån nu, för två år sedan var det kvalserien mot Hockeyallsvenskan, men efter två riktigt tunga år, måste ni börja om?
– Jag tänker nog inte så. Inför den här säsongen skrev jag med tränarna på två år och då tänkte vi som så att då sätter vi inte pressen första året, utan vi lägger det på två nya år och försöker bygga upp det på något sätt. Jag tycker väl så här att där vi hamnade finns det något att verkligen ta vidare.

– Vi ska försöka få till allting rätt och få en helhet i det. Kanske vara några fler gubbar i truppen och öka konkurrenssituationen. Få hit hungriga spelare som vill vara här hela tiden, varje dag, varje sekund och hoppas att man inte får några hela säsongen-skador så att vi inte blir lidande utan att vi fortsatt kan nöta på i träning. Om vi kan utveckla spelet, detaljer och allting, det är klart att då är det inte orimligt att nå Allettan. Sen att få vara där och bara få känna och slappna av och kanske bygga vidare, då känner jag att playoff är jätterimligt och väl i playoff vet jag att det är något som vi har gjort bra de sista åren. Där kan allt hända och då siktar vi definitivt på att vara ett av de lagen som är i kvalserien till allsvenskan den kommande säsongen. Jag kan inte säga något annat för då har vi inte något att sträva mot och vi får inte hit spelare eller någonting.

 

Inte klockrena finnar
Fortsatt hög ambitionsnivå alltså, men för att kunna nå de högt ställda målen måste truppen förstås byggas om en aning. Den gångna säsongen var ett kliv framåt, men långt ifrån någon fullträff.

– Vi får ta det lite under resans gång, men det är klart att det är ett gäng som jag tycker att vi ska ha kvar och det är ett antal spelare som kommer lämna, så är det ju, konstaterar Fransson.

– Vi har väl lite bollar i luften, men det kanske blir någon rokad, det är väl inte helt omöjligt. Sen exakt hur det kommer bli kan jag inte säga riktigt just nu. Det finns kontrakt ute på nya, det finns kontrakt ute på befintliga truppen och vi för väl kanske diskussion med någon som inte har fått något konkret än, men ändå har lite snack. Vi får väl se lite grann, det kan bli lite annorlunda.

Hur tänker ni kring finnarna?
– Vad ska jag säga. Dem har jag inte kommit till, men jag tror väl inte det, inte som det är just nu i alla fall.

Ni fick inte ut det ni skulle av dem?
– Det är klart att man har förväntningar givetvis, det har väl alla när man kommer så där. Nu försökte vi kanske tona ner det. Miro Mäkinen och Niko Kivelä, de kom ändå från en mindre roll i Liiga, men någonstans har de väl ändå… Det har varit okej, det blev bättre tillslut på något sätt. Men det är klart att det får inte ta så lång tid att anpassa sig, så det blir väl en bakläxa i det hela att det inte riktigt blev fullträffen på det sättet, det kan jag inte sticka under stolen med. Men jag tycker ändå att de kom upp tillslut.

– Jag är jättenöjd med Timo Hiltunen och vad han gjorde när vi fick göra om honom till back, så det blev ju en fjäder i hatten på avslutningen för hans del. Sen vad han tänker, om han vill vara forward eller back, det vet inte jag just nu.

Mer bevakning av Hockeyettan? För den som diggar nyhetsbevakningen och podden Mjörnbergs Trashtalk finns möjligheten att stödja via Patreon med några riksdaler i månaden. Alla som stödjer får tillgång till bonuspoddar i samband med de ordinarie avsnitten. Mer info här: https://www.patreon.com/mjornbergstrashtalk

Mikael Mjörnberg

Journalist, skribent, proffstyckare