Målvakten väljer att stanna efter trassliga säsongen – ”ska få in tävlingsmentalitet i laget”

 Målvakten väljer att stanna efter trassliga säsongen – ”ska få in tävlingsmentalitet i laget”

 

De senaste säsongerna har varit minst sagt struliga med hjärnskakning, covid, en utdragen utbildning och så körtelfeber på det. Dessutom har laget gjort riktigt svaga sportsliga resultat.
Men keepern Robin Wallin har bestämt sig för att stanna och få Skövde på rätt köl.
– Det är väl tanken att man ska vara någon sorts ledande spelare och försöka ta tag i det här, säger han till mjornberg.se.

Mer bevakning av Hockeyettan? För den som diggar nyhetsbevakningen och podden Mjörnbergs Trashtalk finns möjligheten att stödja via Patreon med några riksdaler i månaden. Alla som stödjer får tillgång till bonuspoddar i samband med de ordinarie avsnitten. Mer info här: https://www.patreon.com/mjornbergstrashtalk

Inför säsongen 20/21 vände Robin Wallin, efter en karriär i andra klubbar, tillbaka till moderklubben Skövde IK där han och laget haft två riktigt struliga säsonger. Men nu står det klart att han kommer fortsätta spela sin hockey i Billingehov även framöver.

– Jag skrivit på kontrakt med Skövde för två säsonger till så det är planen. Det är väl tanken att man ska vara någon sorts ledande spelare och försöka ta tag i det här, säger han.

Ska du vara uttalad etta?
– Jag vet inte vem mer som blir klar, men min tanke är ju att jag ska köra så mycket som kroppen håller. Jag har ju alltid en målsättning att vara den som vinner flest matcher, att bli den målvakt som vinner flest matcher och då måste man spela mycket matcher också så man kan klättra förbi de där andra. Sen får vi väl se, mycket av min uppgift också är ju att få in en tävlingsmentalitet i laget. Det tycker jag har saknats lite.

 

Blev inlagd på sjukhus
Säsongen 20/21 missade den rutinerade keepern en hel del matcher på grund av en hjärnskakning. Den gångna säsongen blev ännu mindre munter då Wallin bara vaktade buren i elva matcher för Skövde. Hösten upptogs av studier på annan ort och när han väl skulle komma tillbaka i spel åkte han på körtelfeber.

– Precis när jag blev helt klar så åkte jag på körtelfeber. Jag gick ner 15 kilo och fick ligga på sjukhus för jag blev så jävla dålig. Sen när levervärdena gick ner så att det skulle bli ofarligt att spela kommer jag ihåg att jag gick till jobbet en dag och sen på kvällen testade jag positivt för covid och blev borta en vecka till. Jag känner inte riktigt att jag hade rätt förutsättningar, det gick bra i början, men sen tog det ut sin rätt.

– Det var strul och kändes som att laget inte riktigt hade fått ihop det heller, så det var svårt att komma in.

Du utbildade dig till kriminalvårdare…
– Jag hade jobbat som det ett par år och så sa de att nu vill vi skicka iväg dig på utbildning så att de kan använda mig till allt. Man kan gå in i yrket med bara gymnasieutbildning, men då får du inte göra allting. Då ville de ha mer användning utav mig och sa att nu får du gå den här utbildningen. Den var ett halvår i Göteborg.

– Det är kul. Jag har alltid varit intresserad av att prata med människor och träffa människor och man träffar verkligen folk som man aldrig någonsin skulle stöta samman med annars, för det är en helt annan värld. Jag tycker att det är roligt.

Kan du ta med dig de erfarenheterna in i hockeyn?
– Absolut, det tycker jag. Man har ju någon sorts auktoritet och ledaregenskap också som man måste använda hela tiden och det är väl framförallt nu när man börjar bli lite äldre att försöka få med sig de yngre på samma spår.

Mer bevakning av Hockeyettan? För den som diggar nyhetsbevakningen och podden Mjörnbergs Trashtalk finns möjligheten att stödja via Patreon med några riksdaler i månaden. Alla som stödjer får tillgång till bonuspoddar i samband med de ordinarie avsnitten. Mer info här: https://www.patreon.com/mjornbergstrashtalk

Mikael Mjörnberg

Journalist, skribent, proffstyckare