Tränaren är huvudspåret trots fiaskot – ”känner oss inte färdiga”

 Tränaren är huvudspåret trots fiaskot – ”känner oss inte färdiga”

Foto: Skärmdump

 

Ambitionsnivån var hög, föreningen siktade mot Hockeyallsvenskan, men tvingas summera säsongen som ett resultatmässigt fiasko efter att ha slagits ut redan i kvartsfinal.
Jobbet med framtidens Mariestad är dock redan igång och prio är att behålla den rutinerade tränaren Andreas Appelgren.
– Det är vår önskan och vilja, säger sportchefen Carl Johansson till mjornberg.se.

Mer bevakning av Hockeyettan? För den som diggar nyhetsbevakningen och podden Mjörnbergs Trashtalk finns möjligheten att stödja via Patreon med några riksdaler i månaden. Alla som stödjer får tillgång till bonuspoddar i samband med de ordinarie avsnitten. Mer info här: https://www.patreon.com/mjornbergstrashtalk

Det har passerat snart en vecka sedan Halmstad Hammers vann två raka matcher i Mariehus Arena och skickade Mariestad på semester, men tonen är fortfarande som att det bara är minuter sedan slutsignalen som förkunnade säsongsslutet ljöd.

– Fy fan alltså, usch vad tomt det blir. Man lever ju i den här bubblan hela tiden, somnar till Mjörnbergs podcast, är med på allt vad som händer och sker och så helt plötsligt är varenda liten pinal man har kämpat för, både jag och ledare och materialförvaltare, allt bara är…varför?, suckar sportchefen Carl Johansson.

Är det ett fiasko?
– Det är ett hårt ord. För oss som jobbar närmast laget och vet hur hårt vi har jobbat så vill man inte klassa säsongen som helhet som ett fiasko, men ändå, resultatet utifrån förväntningarna är ju ett fiasko. Sen är inte är inte gruppen ett fiasko i sig och arbetet med gruppen från ledarna är inte ett fiasko tycker jag.

Johansson lyfter på hatten för Halmstads insats in kvartsfinalen och vill nu bara att säsongen ska ta slut.

– Vi fick inte till det när vi behövde få till det som mest i de viktigaste matcherna och Halmstad tar energi av det. De märker redan i matchen därnere när vi ändå tar dem att fan det här var genomförbart. Bara det ger dem energi. Kul för dem att de har hittat lite samma go som vi hittade förra året.

– Sen håller jag inte på något lag framåt, jag skulle vilja att något jävla lag går upp nu bara så att det finns elva till förlorare i den här branschen, så vi kan sprida ut den här ångesten lite grann.

Vad har du gjort senaste veckan?
– Jag har faktiskt börjat jobba med nästa års trupp, det är den bästa medicinen.

 

Vill behålla Appelgren
Nästa års trupp var det. Det råder inga tveksamheter kring att Mariestad efter årets misslyckande ska fortsätta satsa mot toppen och förhoppningen är att det trots årets mediokra resultat ska fortsätta vara rutinerade Andreas Appelgren som leder styrkorna. Tränaren har varit i klubben de tre senaste säsongerna och sitter på ett 1+1-kontrakt. Hur det blir med optionen ska beslutas under april.

Prio är att fortsätta med honom vid rodret?
– Det är vår önskan och vilja. Det är inget som är helt klart, men jag har goda förhoppningar på att vi ska kunna fortsätta jobba ihop. Vi har goda samtal och känner att det rullar på.

I en ideal värld är det han som ska ta Bois till allsvenskan?
– Det var det som var tanken när vi tog hit Andreas och vi känner oss inte färdiga nu heller. Vi ska uträtta något jäkligt bra här.

På spelarfronten finns ännu inte särskilt mycket nytt att rapportera, men förhoppningen är att många av spelarna ur årets trupp ska bli kvar.

– Prioriteten är att behålla den stomme av skickliga spelare som vi har i truppen och förvalta de unga spelarna som har kommit in och gjort det bra.

Ni har i flera säsonger haft ett gäng spelare, Tobias Aronsson, Jesper Lindén och så vidare, som stått lite på gränsen till allsvenskan. Vad är oddsen att lyckas hålla dem i Mariestad en gång till?
– Det är ju jättesvårt att säga, de grabbarna vet om att vi inte tänker lägga oss ner och dö som förening. Den sportsliga organisationen är fortfarande jäkligt hungrig på att göra fina resultat framöver och vi tänker inte sänka någon ribba till nästa år för att vi gick på den här plumpen, utan vi ska komma tillbaka ännu starkare. Precis som om vi hade kommit tvåa i en kvalserie ska vi förbereda oss på samma sätt till nästa år.

Är det några du vet kommer lämna?
– Nej faktiskt inte i dagsläget. Jag har ju några spelare som har presterat otroligt bra, som en sådan som Oliver Kandergård och sådana spelare. Han kommer ju säkerligen ha anbud efter sig så det är sådant man får föra en kontakt kring, men vet ändå hur situationen ser ut.

Mer bevakning av Hockeyettan? För den som diggar nyhetsbevakningen och podden Mjörnbergs Trashtalk finns möjligheten att stödja via Patreon med några riksdaler i månaden. Alla som stödjer får tillgång till bonuspoddar i samband med de ordinarie avsnitten. Mer info här: https://www.patreon.com/mjornbergstrashtalk

Mikael Mjörnberg

Journalist, skribent, proffstyckare