Jobbar på en förlängning med stjärnan – ”Han har större skyltfönster här i Hockeyettan”

 Jobbar på en förlängning med stjärnan – ”Han har större skyltfönster här i Hockeyettan”

 

Målbombaren har förlängt, ny tränare är på plats och förhoppningen är att flera nyckelspelare, som kanske rent av är nära att skriva på, ska välja att stanna i klubben.
Nyköping bygger för att ta ett kliv uppåt kommande säsong.
– Vi har lärt oss nu den hårda vägen flera säsonger i rad vad som fattas för att ta det där sista klivet, säger sportchefen Magnus Eriksson till mjornberg.se.

Mer bevakning av Hockeyettan? För den som diggar nyhetsbevakningen och podden Mjörnbergs Trashtalk finns möjligheten att stödja via Patreon med några riksdaler i månaden. Alla som stödjer får tillgång till bonuspoddar i samband med de ordinarie avsnitten. Mer info här: https://www.patreon.com/mjornbergstrashtalk

Säsongen hann inte ens ta slut förrän Nyköping stolt kunde meddela att dunderdansken Søren Dietz-Larsen stannar i klubben och i dagarna blev det klart att unge Filip Algeman tar över som klubbens huvudtränare efter Lenny Eriksson.

– Vi tror att det kommer passa ihop bra med visionen. Vad vi vill som förening hänger väl ihop lite grann med utvärdering av spelartruppen som vi har haft här. Det känns helt rätt. Många trupper på den här nivån är det ju ganska låg medelålder på. Det är ganska många unga spelare här och det tror vi kommer passa väldigt bra ihop med Filip som har ett lite nyare tänk och använder de här lite modernare verktygen som finns, konstaterar sportchefen Magnus Eriksson.

Samtidigt hymlas det inte med att klubben gärna förlänger med några av sina mer rutinerade pjäser, om än inte under vilka förutsättningar som helst.

– Vi har några äldre rutinerade som har varit med länge, Daniel Fahlström, Christian Axelsson, Albin Ivarsson Hamberg och Robin Axbom. Vi har en dialog där också, men det är lite annat där. Framförallt på Ivarsson och Axbom som är från staden med familj och det kommer barn och allt vad det är.

– Det är viktiga kulturbärare, men samtidigt kommer vi kanske ha en än lite högre kravbild här än tidigare och då kan man inte spela bara för att det är kul och ha några extra kronor i fickan, utan det ska vara att vi från allihopa får att vi är beredda att göra jobbet. Vi har lärt oss nu den hårda vägen flera säsonger i rad vad som fattas för att ta det där sista klivet.

 

”Han får gärna bli klar”
Högt på sportchefens prioriteringslista står förstås också att försöka behålla spetsbacken Lucas Byhlin och det finländska passningsgeniet Alex Levänen.

– Det är inte så mycket att hymla med. Lucas Byhlin, där tycker jag att vi har en bra dialog. Samma sak med Alex som är hemma i Finland igen.

Vissa rykten gör gällande att Alex Levänen redan är klar…
– Nej, det är han inte, det ska jag säga. Men det får han gärna bli. Vi hade ett bra och långt snack innan han åkte hem till Finland, men nej han är inte klar.

Men nära?
– Jag skulle inte säga att det är nära där, men vi har en dialog och han vet vad vi vill och han vill vara kvar i Sverige. Han trivs och ser möjligheten att kunna göra sig ett namn om jag säger så. Han har större skyltfönster här i Hockeyettan än vad han har hemma i Mestis exempelvis.

Du nämnde att ni lärt er den hårda vägen, vad måste ni förändra i truppen för att bli mer slagkraftiga?
– Vi tycker att vi hade en bra spets, den är lite för tunn kanske, vi skulle behöva ha in något mer vapen. Det går inte bara att förlita sig på Sørens mål och Alex passningar. Vi måste ha lite under där också, det är nummer ett. Sen hade vi en lite tunn bredd också, vi måste få upp nivån på de här spelarna som kanske inte spelar i första- och andrakedjan framförallt.

I skrivande stund har Nyköping fyra spelare på papperet som är presenterade för kommande säsongs trupp. Nämnde Søren Dietz-Larsen, slitvargen Joakim Stjern Svensson och de unga backarna Linus Malm och Wilmer Mattiasson.

– Vi har inte haft så mycket backar och just Wilmer, med våra mått mätt, det var länge sedan vi hade någon så spännande egen produkt så det känns skitkul.

Mer bevakning av Hockeyettan? För den som diggar nyhetsbevakningen och podden Mjörnbergs Trashtalk finns möjligheten att stödja via Patreon med några riksdaler i månaden. Alla som stödjer får tillgång till bonuspoddar i samband med de ordinarie avsnitten. Mer info här: https://www.patreon.com/mjornbergstrashtalk

Mikael Mjörnberg

Journalist, skribent, proffstyckare