Storfavoriten har planen klar – ”Vi tänker inte bara gå på den berömda magkänslan”

 Storfavoriten har planen klar – ”Vi tänker inte bara gå på den berömda magkänslan”

 

Till helgen avslutas kvartsfinalspelet, i nästa vecka kliver även de seedade lagen in i slutspelet och Hudiksvall kommer att välja sitt motstånd först. Klubben räds inte favoritskapet.
– Åker vi ut i playoff då är det fiasko och jag är den förste att skriva under på det, säger tränaren Dennis Hall till mjornberg.se.

Mer bevakning av Hockeyettan? För den som diggar nyhetsbevakningen och podden Mjörnbergs Trashtalk finns möjligheten att stödja via Patreon med några riksdaler i månaden. Alla som stödjer får tillgång till bonuspoddar i samband med de ordinarie avsnitten. Mer info här: https://www.patreon.com/mjornbergstrashtalk

Hudiksvall har gjort processen kort med Hockeyettan den här säsongen. I grundserien tappade laget bara sex poäng och i Allettan norra vann man 21 av 27 matcher. Men efter två raka seriesegrar väntar nu slutspel och var den satsande klubben inte tillräckligt stor favorit inför säsongen är man det definitivt nu.

– Vi går in i ett läge där vi vet att skulle vi gå hela vägen då är det jättebra, går man förbi ett playoff, men inte hela vägen då är det ganska bra, okej godkänt. Åker vi ut i playoff då är det fiasko och jag är den förste att skriva under på det. Det ska inte vara något annat. Det är där vi är. Men självklart har jag en stark tro och förväntan på att vi ska kunna vara med och tävla hela vägen, säger tränaren Dennis Hall.

På söndag väljer de högst rankade lagen motståndare inför semifinalerna och efter sin starka Alletta väljer Hudiksvall först (följt av Nybro, Östersund och Kalmar).

Gillar du konceptet att välja motstånd?
– Jag tycker att det är kul. Får man chansen att välja så tar jag ju det.

Känns det givet vilka ni väljer?
– Ja, vi har en ganska klar plan där vi har tre lag som etta, tvåa och trea. Något av de tre kommer vi kunna välja. Så mycket kan jag säga att något av de tre lagen kommer att gå vidare.

Vilka kriterier har ni tagit hänsyn till när ni funderat över motståndet?
– Vi tänkte att vi inte bara går på den berömda magkänslan, utan vi har vårt analysprogram för underliggande statistik. Vi kollar lite på, dels lag som vi har mött och där kan vi koka ner det till några lag och så bollar jag lite med kaptenerna kring de lagen som vi hade kokat ner det till. Jag släpper det ju inte helt öppet, utan vill få lite känsla vad de som är aktörer på isen känner kring dem som vi har stött på tidigare och därifrån fick vi en liten ranking på dem som vi kan tänkas välja.

 

Tagit ledigt och laddat batterier
Efter den avslutande seriematchen i Kalix förra onsdagen tog laget fyra dagar ledigt för att sedan kliva på hårt med träning igen den här veckan. Till helgen väntar två träningsfria dagar till. Hudiksvall har lagt en tydlig plan för att komma så väl förberedda som möjligt till semifinalen.

Är det viktigt att ha de lediga dagarna i det här läget?
– Jag är inte rädd för det, jag tror ju någonstans att det gör att det inte blir slentrian, så helgen som var fick spelarna chansen att åka hem till nära och kära och ladda batterierna på det sättet. Sen kom de tillbaka och kändes jäkligt fokuserade på att försöka investera lite i den här veckan.

– Du kommer aldrig ifrån att det är match i huvudet nu och att bara mölja på dag efter dag det säger sig självt, vem fan tycker det är så jäkla roligt?

Mer bevakning av Hockeyettan? För den som diggar nyhetsbevakningen och podden Mjörnbergs Trashtalk finns möjligheten att stödja via Patreon med några riksdaler i månaden. Alla som stödjer får tillgång till bonuspoddar i samband med de ordinarie avsnitten. Mer info här: https://www.patreon.com/mjornbergstrashtalk

Mikael Mjörnberg

Journalist, skribent, proffstyckare